NATO Komitesine Dolmabahçe'de Görkemli Karşılama

NATO 2015 Askeri Komite Konferansı öncesi 28 ülkeden oluşan komite üyeleri, Dolmabahçe Sarayı’nda mehteran ve resmi törenle görkemli bir şekilde karşılandı. Üyeler, NATO Askeri Komite Başkanı ile Genelkurmay Başkanı tarafından karşılanırken, selamlama sonrası üyelere mehter konseri verildi.

NATO 2015 Askeri Komite Konferansı öncesi, 28 ülkeden oluşan komite üyelerine görkemli bir karşılama yapıldı. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen resmi karşılamada, ilk olarak komite üyeleri eşleriyle saraya geldi. Halihazırda bulunan tugay ve komite üyesi ülkenin bayraklarının bulunduğu tugayın eşliğinde askeri bir yetkili tarafından üyeler karşılandı. Karşılanan üyeler sarayın merdivenlerindeki yerini aldı. Son olarak saraya, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile NATO Askeri Komite Başkanı General Knud Bartels geldi. Ardından Akar ve Bartels resmi karşılamadaki yerlerini aldı. Akar ve Bartels’in yerini almasının ardından ilk olarak resmi karşılama marşı sonrasında ise İstiklal Marşı okundu. Marşların okunmasının ardından resmi karşılama töreni başladı.

Akar ve Bartels, tugay komutanının selam vermesinin ardından komite üyelerini ve tugayı resmi geçişle selamladı. Karşılamanın ardından mehter konserine geçildi. Marşlar çalınarak komite üyelerinin karşısına gelen mehteran, burada 4 marş söyledi.

Mehteran komite üyelerinden sıkça alkış aldı. Marşların söylenmesinin ardından mehteran alandan ayrıldı. Komite üyeleri ise akşam yemeği için saraya giriş yaptı.
Kaynak: İHA