Pizza İmparatoru Diyarbakır'da Pizza Okulu Açılacak

Diyarbakırlı dünya pizza imparatoru Hakkı Akdeniz, memleketinde pizza okulu açacak.

Pizza İmparatoru Diyarbakır'da Pizza Okulu Açılacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Silvanlı Akdeniz'in pizza okulu ve işyeri açmak için geldiği kentte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı'yı makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Akdeniz, burada yaptığı açıklamada, memleketine faydalı olmak için hem pizza okulu hem de iş yeri açmak istediğini söyledi.

Diyarbakır'a yatırım yapmanın önemine değinen Akdeniz, "Türkiye'de, Diyarbakır'da okul açmak istediğim zaman hep nedenini soruyorlardı. Neden İstanbul değil de Diyarbakır? Diyarbakır benim memleketim, doğup büyüdüğüm yer. Bu yüzden ilk önce Diyarbakır'da ilk pizza okulumu açmak istiyorum" diye konuştu.

Başkan Vekili Anlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Akdeniz ile gurur duyduklarını ifade etti.

Diyarbakır'ın birçok değeri olduğunu, kültürel, sosyal, insani değerleriyle de öne çıktığını anlatan Anlı, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlattı.

Anlı, Pizza Şampiyonu Akdeniz'in yaşam tecrübesinin gençler için rol model olacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakırlı gençlerin yapabileceği şeylerin ne olduğunu gösteren tipik bir örnektir. Onun için kendisinin iki projesini de büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kararından dolayı tebrik ediyoruz. Bu fırsat eşitliği için Diyarbakırlı gençlere, Diyarbakırlı çocuklara bu mesleğini öğretmek istemesi, bu birikimini paylaşmak istemesi çok daha önemlidir. Biz Belediye olarak da her türlü desteği sunacağız."

- Akdeniz'in hikayesi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan Akdeniz, 1997 yılında Kanada'ya giderek yaklaşık 4 sene üvey ağabeyinin yanında bir pizza dükkanında çalıştı. Burada zaman içinde Latin Amerikalı bir kadınla hayatını birleştiren Akdeniz bir erkek çocuğu sahibi olurken, ilerleyen yıllarda çocuğunu 10 yaşına kadar göremedi. Akdeniz oğlu 10 yaşına geldiğinde ABD Kanada arasındaki sınıra giderek tel örgüler ardında çocuğunu görebilme şansı buldu.

ABD'deki hayatına, Kanada'dan New York'a kaçak girerek başlayan Akdeniz, evsiz, parasız ve aç kalarak büyük çileler çektiği New York'ta azmiyle 3 kez dünya pizza şampiyonluğuna ulaşırken, yedi pizza ve bir taco dükkanı sahibi oldu.

Kaynak: AA