Neşet Ertaş'ın Mirasçılarından Düğünlerde Elektro Saz Kullanılmamasına Tepki

Kırşehir’de 2011 yılında alınmış olan kararın emniyet görevlileri tarafından orkestra kullananlara tebliğinin ardından Merhum Neşet Ertaş’ın akrabaları düğünlerde orkestra kullanımının yasaklanmaması için istişare görüşmelerine başladı.

Neşet Ertaş'ın Mirasçılarından Düğünlerde Elektro Saz Kullanılmamasına Tepki
Kırşehir’de eski Tavuk Pazarı mevkinde toplanan merhum Neşet Ertaş’ın akrabaları, düğünlerde elektro sazın yasaklanması uygulamasının kaldırılması için Kırşehir Belediyesi yetkilileri ve Vali Necati Şentürk ile görüşme talebinde olduklarını söyledi.

Geçimlerini çaldıkları düğünlerden kazandıklarını söyleyen Garip lakaplı Hüseyin Çakıcı, ekmekleri çaldıkları sazdan kazandıklarını yapılan uygulamayla aç kalacaklarını ve şehri terk edeceklerini belirtti.

Kırşehir Belediyesi’ne yaşadıklarını anlatmaya giden ’Abdal’ geleneğinin temsilcileri adına konuşan Çakıcı yaptığı açıklamada, "Sizler bizim belediye görevlilerimizsiniz. Bizler eylem yapmak için değil sizlere dertlerimizi anlatmak için yanınıza geldik" dedi.

"KIRŞEHİR’DE GEÇİMİNİ SAZ-DAVUL-ZURNA İLE SAĞLAYAN 80 AİLE VAR"

Alınan kararın tebliğinin ardından Kırşehir Belediyesi’ne giderek yaşadıkları sıkıntıları anlatan Abdal Geleneği temsilcileri adına da konuşan Hüseyin Çakıcı, Kırşehir’e yapılan yatırımların yüzde 90’ının Neşet Ertaş sayesinde olduğunu söyledi.

Çakıcı, "Bu memlekete yapılan yatırımların yüzde 90’ı Merhum Neşet Ertaş sayesinde. Bizler Kırşehir’den Neşet Ertaş’ın da Muharrem Ertaş’ın da mezarını alır gideriz. Orada sadece taşları kalır. Bizleri seven ve isteyen çok memleketler var. Lütfen bunu yapmayalım. Biz bu memleketin öz evlatlarıyız" diye konuştu.

"KIŞIN ALDIĞIMIZ DÜĞÜNLER VAR"

Kırşehir Belediyesi’nde yaptığı konuşmada kış mevsimi için dahi düğün aldıklarını ifade eden Hüseyin Çakıcı, şöyle konuştu:

"Düğünlere temiz gitmek için dahi aldığımız veresiye kıyafetlerimiz var. Kışın siparişini aldığımız düğünlerimiz oldu. O insanlara da mahcup olacağız ne yapacağımızı şaşırdık. Düğünler ve cihazlar aldık. Bunların borçlarının nasıl ödeneceğini kimse bizlere sormuyor. 10 tane davul-zurna rahatsız etmiyor da insanımızı kurduğumuz bir tane cihaz mı rahatsız ediyor? Bir buçuk ay bizleri idare etsinler ondan sonra memleket bizi sevmeyenlerin olsun. Bu memlekette de sünni abdallar çalsın, bu uygulama bizleri tefecilerin kucağına atar."

Yapılan görüşmelerde Kırşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Derviş Aslan ve Belediye Başkan Yardımcıları Halil Tan ile Emre Şahinci, yapılan uygulamanın Kırşehir Belediyesi ile alakası olmadığını abdal geleneği temsilcilerine anlattı.
Kaynak: İHA