Uyuşturucu Bağımlısı Genç Kızın Yardım Çığlığı

Alanya'da yaşayan genç kız, bağımlısı olduğu uyuşturucudan kurtulmak için yetkililerden yardım talep etti.

Annesi ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki C.D, 2 yıl önce ortaokulda okuduğu sırada esrar ve uyuşturucu madde bağımlısı haline geldi.

Bağımlılıkla birlikte 2 yıl içinde okuldan da ayrılan, kısa sürede 55 kilogramdan 35 kilograma düşen C.D, Cikcilli Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere açıklama yaparak, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak istediğini söyledi.

Bazı arkadaşları yüzünden henüz 13 yaşındayken bağımlı hale geldiğini ifade eden C.D, "Arkadaşlarım 'dene' dediler, ben de denedim. Hap ile başladım ve daha sonra eroin kullandım. Şimdi kurtulmak istiyorum, tedavi olmak istiyorum. Nefes alamıyorum, gittikçe kötüleşiyorum ve gittikçe daha da sık kullanıyorum" dedi.

Anne Ayşegül Demir (41) ise kızının uyuşturucu batağından kurtulması için yetkililerin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Anne Demir, şöyle devam etti:

"Ben çalışmıyorum. Kızım sorunlu ve bu maddeyi kullandığı için beni de kendisi ile birlikte krize sokuyor. Benim de psikolojimi alt üst etti. 2 yıldan beri bunu kullanıyor. Ama bunu bulurken maddi ve manevi olarak zorlanıyor. Maddi olarak bir aileyi kurutuyor, yok edebiliyor. Ben yaşadığım için biliyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Çalışmıyorum, sağlığıyla, yemesiyle, içmesiyle ilgileniyorum. Yanında olmaya, sevgimi vermeye çalışıyorum."

Kızının 7'nci sınıfta okulu bıraktığını ifade eden Ayşegül Demir, "Yetkililere sesleniyorum. Benim gibi içi yanan, beni anlayacak olanlara sesleniyorum, haykırıyorum. İçi yanan bir anneyim. Dertli, sıkıntılı çıkmazlara giren bir anneyim. Bana destek olsunlar. Kızımın tedavi edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA