Yeni Evlenen Çift, Düğün Fotoğrafına Verecekleri Parayı Barınakdaki Hayvanlara Bağışladı

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile bir fotoğraf ajansı sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek amacıyla belediyelerin hayvan bakım evlerindeki giderlerine yardımcı olmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla ilginç bir projeye imza attılar.

Yeni Evlenen Çift, Düğün Fotoğrafına Verecekleri Parayı Barınakdaki Hayvanlara Bağışladı
Beş çift ile sınırlı tutulan proje kapsamında evlenecek olan çiftlerin Trabzon’un muhtelif yerlerinde fotoğraf çekimi için harcayacakları parayı, mama alarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na bağışlaması, bunun karşılığında da Ajans tarafından çiftlerin dış mekân fotoğraf çekimlerinin, yine çiftlerin istediği yerlerde ücretsiz olarak yapılması planlanıyor.

Bu kapsamda bugün dünya evine giren Gülcan Çakıral ve Nesrullah Sonay bir ilke imza atarak hayvan barınağını ziyaret ettiler. Genç çift, fotoğraf çekimi için harcamayı planladıkları bin TL ile mama alarak barınağa bağışlarken Ajans yetkililerinden düğün fotoğraflarının da barınağın önünde çekilmesini istediler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya da, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun adına genç çifti tebrik etti ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun altın kart hediyesini çifte burada takdim etti.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, genç çiftlerin evlendiklerinde düğün fotoğraflarını ücretsiz olarak çekmek ve genç çiftlerin düğün fotoğrafı için harcamayı planladıkları parayı barınağa mama ya da mama parası olarak bağışlamaları için böyle bir sistem oluşturduklarını söyledi.



Özel günlerinde sahipsiz hayvanların yanında olmak istediklerini belirten Gülçan Çakıral, “Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve gönüllüleri olarak buraya zaman zaman Lütfiye hanımın öncülüğünde. geliyorduk. Bu özel günümüzde sahipsiz hayvanların yanında olmak istedik. Barınağımıza mama gelsin istedik. Aslında bize özel olan gün onlarla olan her gün. O yüzden en mutlu günümüzü burada hayvanlarımızla geçirmek istedik. Eşimde çok hayvansever zaten onun için evlenİyorum onunla. Sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek için böyle bir şey yaptık. Çünkü ülkemizde hayvanlar ikinci planda kalıyor. O yüzden bu yaz günlerinde kapımızda bir tabak su biraz mama bunlar çok önemli detaylar. Belki bu şekilde gelinlikle barınağa gelmiş olmak dikkat çeker olur diye düşündük. Hayvanlara biraz daha saygılı olmak en azından onlarında bir can taşıdığını bilmek. İnsanların tepkisini çekmek için böyle bir şeye başvurduk. Güzel tepkiler aldık ve çok mutlu oldum. İyi ki de gelmişim” dedi.

Eşi Nesrullah Sonay da herkesi hayvanlara karşı duyarlı olmaya çalıştıklarını belirterek “Bu mutlu günümüzde burada olmak çok güzel bir duygu. Bu mutluluğumuzu burada yaşamak ayrı bir keyif. Bütünr halkımızı hayvanlara duyarlı olmaya çağrıyoruz" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya da Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan’da Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı ve hayvan rehabilitasyon merkezinin yapılmakta olduğunu ifade ederken, “Bu tesisimizde doğada yaralı halde bulunan bir ceylan bile rahatlıkla tedavi edilebilecek. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu proje için tüm hayvan severleri kutluyor, projenin ilk katılımcıları olan genç çiftimize özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA