Makim, Dünya Beyaz Eşya Üreticilerinin İlgisini Manisa'ya Çekti

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Birliği (MAKİM) tarafından ikincisi düzenlenen Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları ile Uluslar Arası Beyaz Eşya Yan Sanayi Zirvesi’ne katıldı.

Makim, Dünya Beyaz Eşya Üreticilerinin İlgisini Manisa'ya Çekti
Anemon Otel’de düzenlenen zirveye Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yakup Tat, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan, yurtdışından gelen beyaz eşya üretici firma yetkilileri ile yerli kalıp üreticisi firma yetkilileri katıldı.

Programda konuşan MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan, “Bugün bu salonda 7’si yurt dışından olmak üzere 8 büyük beyaz eşya üreticisinin satın alma sorumluları var. Bu arkadaşlar Almanya, Rusya, Litvanya, Mısır, Bulgaristan ve İran’dan gelen büyük beyaz eşya üreticilerinin temsilcileri. Bu organizasyon iki gün sürecek. Bugün Manisa firmaları olarak ikili iş görüşmeleri yapacağız. Daha sonra misafir firmalarımızla beraber iş yerlerimize ziyaretler olacak. Yarında Manisa dışından gelen yan sanayicilerimiz ile görüşmelerini yapacaklar. Bu organizasyonlar daha önce hep İstanbul’da olurdu ve bizde katılmak için İstanbul’a giderdik. Ancak orada kendimizi detaylıca tanıtma imkanı bulamazdık. MAKİM olarak bu ihtiyacı gördük, daha önce benzer organizasyonu yapalı bir yıl olmadan şimdi ikincisini yapıyoruz. Bu organizasyonlarla sanayicilerimiz yurt dışındaki büyük üreticilere kendilerini çok daha iyi tanıtabiliyor ve ihracat yapma imkanına kavuşabiliyorlar. Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği olarak gerek Manisa’daki tüm kalıpçılara gerekse üniversitemize hizmet verecek bir AR-GE merkezini Zafer Kalkınma Ajansının desteği ile kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde ihtiyaçlarımıza yönelik seminer ve eğitim çalışmalarını da yoğun olarak yapacağız. Bunun yanında Sayın Valimizin desteği ile kalıpçılara hizmet verecek çok daha büyük bir merkezin hayata geçirilmesi için gayret sarf ediyoruz. MAKİM olarak güzel işler yaptık, yapıyoruz. Daha katma değerli işler yaparak ülkemize çok daha büyük katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Bektaş ise yaptığı konuşmada, “Doğusu kısa süre içerisinde ikinci bir toplantıda bulunmaktan dolayı mutluyum. Gerçekten güzel bir organizasyon bu. Makine Kalıpçılar Derneğimiz güzel işler yapıyor. Bizde gerek devlet olarak, valilik olarak, gerek üniversite olarak gerekse Ajans olarak her zaman MAKİM ’in yanında olduk, olacağız. Doğrusu bizim Manisa’da genç ve kapasiteli bir sanayimiz var. Manisa sanayisi genç olmasından dolayı ileri teknoloji karakterini taşıyor. Makine kalıpçılığı konusuna özel önem veriyoruz. Bir yol haritamız var. Genç ve güzel işletmelerimiz var. Planladığımız yolda devam ediyoruz. Planlarımızın ilk aşamasını, ilk ortak kullanım atölyesini gerçekleştiriyoruz. Çok kısa süre içerisinde hayata geçecek. Orta ve uzun vadede öncelikle sanayicilerimizin fabrikalarının bulunduğu bölgeyi, bölgenin bulunduğu standartların yükseltilmesini amaçlıyoruz. Muhtemelen bu seçim sürecinden sonra bir iki yasal düzenleme gerekiyor. Mevcut kalıpçılarımızın yoğun olarak yerleştiği Muradiye sanayi bölgesini OSB’ye katacağız. Sonra dünyanın neresinde bu kalıpçılık en iyi şekilde yapılıyorsa oralardan örnek alarak, kalıpçılarımızın hayallerini gerçekleştirecekleri bir büyük ortak kullanım atölyesi için çalışıyoruz. Kalıpçılık konusunda ne yapacağımızı herkes biliyor. Orta ve uzun vadede Manisa’ya gerçek bir kalıpçılık merkezinin olacağını umuyoruz. Çalışmalarından ve öncülüklerinden dolayı MAKİM’deki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada bulunan arkadaşlarımıza da tekrar hoş geldiniz diyorum. Manisa’yı dikkatle takip edin diyorum. İnşallah gelecekte daha çok işler yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA