Terör örgütü 40 genç kızı iğfal etti

Ağrı Valisi Musa Işın, 'Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar' dedi.

Terör örgütü 40 genç kızı iğfal etti
Terör örgütü 40 genç kızı iğfal etti
Ağrı Valisi Musa Işın, 'Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar' dedi. Makamında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Işın örgütün Ağrı'da son 2 yılda 147 eylem gerçekleştirdiğini söyledi.

40 KIZ İĞFAL EDİLDİ


Terör örgütünün Kürtler'in hakkını savunduğunu aklını, izanını, vicdanını, insafını kaybetmemiş hiç kimsenin iddia edemeyeceğini belirten Işın, 'Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor. İslam dininin insanları köleleştirdiği savını ortaya atarak, inançlı vatandaşlarımıza Marksist, Leninist bir düşünce biçimini aşılamaya, onları kendi emelleri için kullanmaya çalışıyorlar' ifadelerini kullandı. PKK'nın dağ kadrosunda 6 bin civarında çocuk bulunduğunu söyleyen Işın, seçim öncesi kaçırılan 21 kişiden 12'sinin öğrenci olduğunu, seçim sonrası kaçırılan 70 kişinin yaş ortalamasının da 15-19 olduğunu söyledi.