'Tatilin Uzaması Okula Adaptasyonu Zorlaştırmasın'

Türk Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Malkoç, uzun tatil sürecinin ardından çocukların okula adaptasyonlarını kolaylaştırmak için birtakım etkinlikler yapılabileceğini söyledi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesinin öğrencileri olumsuz etkilemeyeceğini, aksine çocukları mutlu edeceğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın araya girmesi nedeniyle okulların açılış tarihinin ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu ancak Türkiye'de eğitim sezonunun dünya geneline göre geç başlamasının tartışılması gerektiğini ifade eden Malkoç, şöyle konuştu:

"Uzun tatil sürecinin ardından çocukların okula adaptasyonlarını kolaylaştırmak için birtakım aktiviteler yapılabilir. Ekstra okuma ve ön hazırlıklar yapılabilir. Küçük ev projeleri hazırlanabilir. Bu sürede ailelere çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini öneririm. Çocuklar tatilden geldiler. Uzun bir süre anne ve babayla beraberdiler. Şimdi aynı şekilde özellikte işten dönüşte akşam saatleri ve hafta sonlarında alışveriş merkezlerine gitmek yerine, rekreasyon alanlarındaki çeşitli aktiviteler yapılabilir."

Malkoç, eğitime geç başlanmasının müfredatın yetiştirilmesi açısından sorun oluşturabileceğini savundu.

Tatil planlarını okulların erken açılmasına göre ayarlayan velilerin de çalışmaya başlayacakları için çocuklarını bırakabilecekleri yer konusunda sıkıntı yaşayabileceğini aktaran Malkoç, ailelerin bu konuda önceden önlem alabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA