AK Parti Bursa İl Başkanı Torun Açıklaması

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Başkan Yardımcısı Abdullah Duman hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Torun, Duman ile ilgili son günlerde bazı ulusal ve yerel gazeteler ile internet medyasında çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklamasında, Paralel Devlet Yapılanması ile ne derece samimiyetle mücadele ettiğinin ve bu konuda taviz vermediğinin bilindiğini ifade etti.

Bu konuya hassasiyetle yaklaştığını aktaran Torun, "En yakınımda Paralel Yapı ile bağlantılı birini tutmam mümkün değildir. Haberlerde ismi geçen arkadaşımızı bugün tanımadım, 30 yıldır tanıyorum" ifadelerini kullandı.

Torun, Duman hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin, "Arkadaşımız, iftira ve karalamalarla çökertilmeye çalışılıyor. Abdullah Duman'ın Paralel Yapı ile yakından uzaktan hiçbir ilişkisi yoktur. Bu, bir iftiradır" ifadelerine yer verdi.

Cemalettin Torun, şunları kaydetti:

"Amaç, onun üzerinden İl Başkanlığını ve İl Başkanı'nı yıpratmaktı. Bu işi bilenler, genelde kişiyi hedef almaz, çevresindekilerden hedefe yürümeye çalışır. Burada maksat, İl Başkanı'nı ve İl Başkanlığını zayıflatmaktır. Seçimden sonra yine bir kongre öncesinde 'Görevden alım olacak mı?' gibi şeyler dillendirilmeye başlandı. Birileri yine bir algı operasyonu yapıyor, dezenformasyonla bu olayı ısıtıp ısıtıp kamuoyuna sunuyor. Haberleri incelediğimizde, sanki tek bir elden çıkmış gibi tüm haberlerde aynı metinlerin yer aldığını görüyoruz. Yani gazetelerin, muhabirlerin araştırıp yazdığı, bize de sorduğu bir durum değil. Bu, gazetecilik değildir."

Kaynak: AA