İsrail Askerleri Bir Filistinliyi Öldürdü

Batı Şeria'nın Nablus kentinde "İsrail askerlerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samiri, yaptığı basın açıklamasında, Nablus yakınlarında, "askerlere bıçaklı saldırı girişiminde" bulunan bir kişinin askerlerce vurularak öldürdüğünü belirtti. Samiri, olayda bir İsrail askerinin de elinden hafif şekilde yaralandığını aktardı.

Kızılay Nablus Müdürü Ahmed Ceafera ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk yardım ekiplerinin Nablus'un güneyindeki Zateri kontrol noktasında gerçek mermilerle vurulan Filistinli genci kurtarmak için büyük çaba harcadığını ancak başarılı olamadığını ifade etti.

Gencin cesedinin hala İsraillilerin elinde bulunduğunu kaydeden Ceafera, öldürülen kişinin kimliğinin öğrenilemediğini dile getirdi.

İsrail askerleri, önceki gün de Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde, kendilerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu ileri sürdükleri Filistinli bir genci vurarak öldürmüştü.

Kaynak: AA