Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Ebediyete İntikal Etmiş Meslektaşlarını Ölüm Yıl Dönümünde Unutmadı

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri 2013 yılında vefat eden gazeteci Kenan Yılmaz ile aynı yıl içinde vefat eden Muammer Karadeli’yi kabirleri başında dualarla anarak mezarlarına karanfil bıraktı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Ebediyete İntikal Etmiş Meslektaşlarını Ölüm Yıl Dönümünde Unutmadı
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti başkan ve üyeleri, önce Yozgat Hakimiyet Gazetesinin kurucusu,yöneticisi ve Yozgat Haber Gazetesinin ortağı merhum Kenan Yılmaz’ın Sarıtopraklık mezarlığındaki kabri başında dualarla andı. Gazeteciler daha sonra Yeni Ufuk Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı merhum Muammer Karadeli’nin Taşocağı mezarlığındaki kabrini ziyaret ederek dua okudu. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, 2016 yılından itibaren Yozgat’ın ilk gazetecisi Abbas Sayar’ın ölüm yıl dönümü olan 12 Ağustos tarihini Yozgatlı merhum gazetecileri anma günü olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Kiracı, "Cemiyetimiz yönetim kurulu yaptığı son toplantısında Yozgat basın dünyasından ebediyete intikal eden gazetecileri aynı günde anmayı kararlaştırmıştır.Aldığımız bu karar gereğince üstad Abbas Sayar’ın ölüm yıl dönümü olan her yılın 12 Ağustos tarihlerinde önce Abbas Sayar’ı ardından da yine aynı gün Kenan Yılmaz ile Muammer Karadeli’yi Yozgat Gazeteciler Cemiyeti olarak kabirlerini ziyaret edip dualarla anacağız. Yozgat’ın ilk gazetecisi merhum Abbas Sayar ile yakalandıkları kanser nedeniyle aynı kaderi paylaşarak 2 yıl önce aramızdan ayrılan Kenan Yılmaz ve Muammer Karadeli, kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA