Cizre'de 15 Ağustos Kutlamalarında 6 Kişi Yaralandı

Cizre’de PKK’nın ilk silahlı eylemine başlamasının yıldönümünü nedeniyle yapılan kutlamalarda 6 kişi yaralandı.

Cizre'de 15 Ağustos Kutlamalarında 6 Kişi Yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, PKK’nın ilk silahlı eylemi başlatmasını yıldönümü nedeniyle ilçenin birçok mahallesinde kutlamalar yapıldı. Kutlamalarda havaya sıkılan tüfek saçmalarının isabet ettiği 6 kişi yaralandı.

PKK’nın Şemdinli ve Eruh İlçeleri’de 15 Ağustos 1984 yılında gerçekleştirdiği ilk silahlı eylemin yıldönümü nedeniyle Cizre’de canlı müzik eşliğinde kutlamalar yapıldı.Cudi,Nur,Yafes ve Sur mahallelerinde düzenlenen kutlamalar da halk canlı müzik eşliğinde halay çekip oynarken,ilçenin dört bir yanından silah sesleri yükselmeye başladı.

Kutlamalara Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur,DBP ve HDP ilçe Başkanları ve ilçe örgütü temsilcileri de katıldı.

İlçenin bir çok mahallesinde yapılan kutlamalarda Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur,DBP ve HDP vatandaşlarla birlikte halay çekip oynadı.

Cizre’de akşam başlayan kutlamalarda havaya sıkılan tüfek saçmalarının isabet ettiği 6 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan Güvenlik güçleri olası olaylara müdahale etmek amacıyla ilçenin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri alırken, polis zırhlı araçlarla da cadde ve sokaklarda devriye geziyor.
Kaynak: İHA