AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik Düzce'de

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, geçtiğimiz yıl Başbakanlığa bağlanan AFAD çalışanlarının ekonomik kayıplar yaşadığını söyleyerek, kayıpların geri kazanımı konusunda ise hiçbir çalışma yapılmadığını vurguladı.

AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik Düzce'de
AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Düzce İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Çelik, beraberinde AFAD- SEN Genel Başkan Yardımcısı Murat Aldağ ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette sendikanın faaliyetlerini anlattı AFAD çalışanları ile görüş alışverişinde bulundu.

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, 1 yıldır sendikal faaliyetleri yürüttüklerini belirterek “27 Şubat 2014 yılından sonra AFAD çalışanlarının yerel yönetim iş kolundan çıkmasıyla beraber Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Başkanlığı yönetimine girdikten sonra bu iş kolunda sendikal faaliyet yapmak üzere, AFAD adına her hangi bir sendikal yapı olmadığı için tamamen AFAD çalışanlarından oluşan bir sendikal yapılanmaya girdik. Yaklaşık 1 yıldır bu sendikal mücadelemiz devam ediyor. Sendikal faaliyetler çerçevesinde illeri ziyaret ediyoruz ve en son Batı Karadeniz Bölgesinde Zonguldak, Bartın, Bolu ve en son Düzce’yi de ziyaret etmek kaydıyla hem arkadaşlarla tanışma fırsatımız oluyor, hem genel hem yerel düzeyde sorun ve sıkıntılarla birlikte işbirliğinde bulunmak suretiyle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AFAD’ın yerel yönetimlerden alınmasının ardından çalışanlar arasında birçok mağduriyet yaşandığını belirten Çelik, ekonomik anlamda yaşanan kayıpları geri kazandıracak bir çalışma yapılmadığını söyledi.



Çelik konuşmasına şöyle devam etti; “AFAD çalışanlarının başlıca sorunları yerel yönetimdeyken alınış hak olarak sosyal özlük tazminatı vardı. Yerel yönetimlere has bir ödeme. Bir yemek sistemi vardı. Gerek ayni olarak gerek yemek kartı verilmek suretiyle ekstradan ekonomik anlamda personele verilen bir katkı vardı ama 27 Şubat 2014 tarihinden sonra yapılan bir yasa değişikliği ile, devrolan kamu kurum ve kuruluşları en son haliyle devredilir ancak tam tersi AFAD teşkilatının merkeze bağlanmasıyla beraber yerel yönetimlerden ayrılmasına müteakip ekonomik anlamda kayıplar söz konusu oldu. Hem sosyal denge tazminatından mahrum kalındı, hem yemek bedelinden mahrum kalındı. Bu devir esnasında AFAD çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili Başbakanlığa bağlanmasına rağmen herhangi bir ekonomik anlamda kazanç sağlanmadı. Tam tersi bu kaybın yaşanmasıyla beraber, yerel yönetimlerdeyken bir çok kamu personeli kazanımları ile ev aldı, işyeri aldı, ama bu krediler neye göre çekti, sosyal denge tazminatı ve yemek bedeline güvenerek çekti. Bir anda kesilince mağduriyetler yaşandı.”
Kaynak: İHA