Botoksla Migren Tedavisi

Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Sevilay TaşmertekEriş, botoks yöntemi ile başta migren olmak üzere 5 ayrı hastalığın tedavi edilebildiğini bildirdi.

Botoksla Migren Tedavisi
Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nde 5 hastalığın tedavisinde botoks uygulaması yapılıyor. Hastanede, estetik amaçlı kırışıklık, migren ve gerilim tipi baş ağrılarından diş gıcırdatma, el-ayak ve koltuk altı terlemelerine kadar 5 farklı alanda botoks uygulaması yapılıyor. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Sevilay TaşmertekEriş, “Botoks uygulamasını estetik amaçlı olmanın dışında birçok hastalığın tedavisinde kullanıyoruz. Sonuçlar gayet memnuniyet verici.Hastalarımızdan olumlu geri bildirimler alıyoruz. Her hastalık için farklı teknikler uyguluyoruz”dedi.

SIKIŞAN SİNİRLERİ BLOKE EDİYOR

Botoksun, migren ve gerilim tipi baş ağrısı tedavisindeki önemine dikkat çeken Dr. Eriş, “Botoks ile migren tedavisi rastlantı sonucu ortaya çıkan bir tıbbi uygulamadır” dedi.

Estetik amaçlı yüze yapılan botoks uygulamalarından sonra hastaların çok önemli bir kısmında, migren ataklarında ciddi oranda (yüzde 50-80) ve migren nedeniyle ilaç kullanımında ciddi azalma tespit edildiğini kaydeden Dr. Sevilay TaşmertekEriş, “Bunun üzerine yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda baş-boyun bölgesinde migren atağının başlama tetiğini çeken sinir sıkışma noktalarının olduğu bulunmuştur. Botoksla migren tedavisi bu noktalarda sinirleri sıkıştıran kasların bloke edilmesi esasına dayanır. Yani sinirlerin sıkıştırılması önlenmiş olur” diye konuştu.

YÜZDE 50 AZALMA SAĞLIYOR

Dr. Sevilay TaşmertekEriş, botoks ile migren tedavisinin en önemli avantajının, ilaç kullanımının enaza indirilmesi, hatta çoğunlukla ilaç kullanımına gerek kalmaması olduğunu söyledi.

Dr. Eriş, “Diğer taraftan atak sıklıklarında ve şiddetinde yüzde 50 ve üzeri düzelme sağlanmaktadır. Tüm bu kazanımlar botoksla migren tedavisinin hasta konforunu ne denli artırdığını bilimsel olarak gösteren sonuçlardır.Her migren hastası için botoks kullanımı faydalı olabilir. Ancak çok sık atak geçiren, diğer tedavilerden fayda görmeyen ve çok ilaç kullanmak zorunda olan hastalar en uygun hasta profilini oluştururlar” dedi.

Kaynak: İHA