Tunus'ta 2015 Üçüncü Ulusal İzci Festivali

Tunus'un Ben Arus vilayetine bağlı Burc Cedria bölgesinde 2015 Üçüncü Ulusal İzci Festivali düzenlendi. Festivale katılan Tunus Başbakanı El-Habib es-Sayd de katıldı. Tunus'taki 3. Ulusal Tunus İzci Buluşması festivaline katılan Cezayir ve Libyalı izciler, misafir oldukları ülkenin terörle mücadelesine desteklerini bildirdi.

Başkent Tunus'un Burc Sidriye semtindeki Uluslararası İzci Eğitim ve Kamp Merkezi'nde dün akşam başlayan 3. Ulusal Tunus İzci Buluşması festivaline Cezayir ve Libyalı izcilerin yanı sıra Başbakan El-Habib es-Sayd katıldı.

Festivalde konuşan Tunus Başbakanı Sayd, "Tunuslu izciler bu dönemde çok önemli bir rol üstlenerek, radikalizm ve taassuba karşı gençleri eğitimle donattılar, korudular" dedi.

AA muhabirine konuşan Cezayir Müslüman İzciler Birliği Başkanı Ahmed Fileyhi, "Tunuslu kardeşlerimizi destekliyoruz. Teröre karşıyız. Tunus halkı, bilinçli ve kültürlüdür. Tunus'un toprağı bizimdir, biz toprağımız Tunus'un" diye konuştu.

Libya İzci Lideri Cemal Muhtar es-Senusi, Tunus'ta güven bulduklarını ve misafirleri korumak için ülkenin her yanında polis ve askerlerin beklediğini söyledi.

Tunus Genel İzci Lideri Vahid el-Ubeydi, Tunus'un içinden geçtiği süreç ve terörle mücadeleye destek olmak amacıyla vatandaşlık kavramını, vatana bağlılığı güçlendirmek için okul ortamı dışındaki çok sayıda izciye ve farklı yaş gruplarındaki izcilere ulaşmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA