TİKA Desteğiyle Moğol Sayıştay Denetçilerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Türkiye Sayıştay Başkanlığı’ndan gelen 2 uzman denetçi Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da 50 Moğol denetçisine yönelik Performans Denetimi Eğitimi verdi.

TİKA Desteğiyle Moğol Sayıştay Denetçilerine Eğitim
Moğolistan’da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA’nın desteğiyle Türkiye Sayıştay Başkanlığı’ndan gelen 2 uzman denetçi Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da 50 Moğol denetçisine yönelik Performans Denetimi Eğitimi verdi. Eğitim programı kapsamında etkinlilik, ekonomik ve verimlilik denetiminin temel kavramları ve ilkeleri, denetim süreçleri ile uygulama örnekleri, denetim standartları, performans bilgisi denetimi ve insan kaynakları yönetimi konuları ele alındı.

TİKA tarafından organize edilen eğitimde, katılımcılara Sayıştay Uzman Denetçileri tarafından performans denetimi metodolojisi ve uygulamaları anlatıldı. Programda kullanılacak eğitim materyalleri TİKA tarafından Moğolca’ya çevrilerek eğitim kitabına dönüştürüldü. Eğitim standartlarına göre ihtiyaç ve beklentilere dayalı ve katılımcı bir yaklaşımla gerçekleştirilen eğitimde ardıl tercüme yapıldı.

Bu arada Türk Sayıştay heyeti, 7 Temmuz 2015 tarihinde TİKA Ulanbator Program Koordinasyon Ofisi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Moğolistan Sayıştay Başkanlığı, Türk Sayıştay heyeti için tarihi ve kültürel dokunun tanıtılması amacıyla Orhun Abideleri ile diğer anıtlara kültürel gezi programı düzenlendi.

Moğolistan Sayıştay Başkanı A. Zangad ve Moğol denetçiler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA