Sandıklı'da 'Yunus Emre Ve Hocası Tapduk Emre'yi Anma Etkinlikleri'

Sandıklı Belediyesi'nce geleneksel olarak bu yıl 15. düzenlenen Yunusemre ve Hocası Tapduk Emre'yi anma etkinlikleri başŸladı.

Sandıklı'da 'Yunus Emre Ve Hocası Tapduk Emre'yi Anma Etkinlikleri'
Yunus Emre Türbesinde yapılan etkinlikler, saygı duruşŸu ve İstiklal MarşŸı sonrası, Mevlidi şžerif ve şŸiirler okundu.

AraşŸtırmacı Hüseyin HüsrevoğŸlu, burada yaptığŸı konuşŸmada, devlet arşŸivlerinden derlediğŸi ve bu bu belgelere dayanarak Yunus Emre'nin mezarının Sandıklı, Yunus Emre mahallesinde olduğŸunu iddia etti.

Yunus Emre'nin Sandıklı'da tarlalarının olduğŸunu ve o dönemde tarlalarından kaldırılan ürünlerin teslim senetlerinin devlet arşŸivlerinde yer aldığŸını belirten HüsrevoğŸlu, "BaşŸbakanlık Osmanlı arşŸivlerinden aldığŸımız bu belge, Sandıklı'da Karahisari sahip sancağŸı, Sandıklı kazası, LJay köyünde yatan Yunus Emre zaviyesinin 160 dönüm arazisinden gelen buğŸday ve arpaların hesabıdır. Bu belgeler gösteriyor ki, Yunus Emre'nin mezarı kesinlikle Sandıklı'dadır" dedi.

Sandıklı Belediye BaşŸkanı Mustafa LJöl ise birlik ve beraberliğŸimizin hiç bir zaman bozulmaması dileklerinde bulunarak, "Bu mübarek gün ve saatte inşŸallah bu hoşŸ görü, sevgi ve muhabbet hiç bir zaman kalbimizden eksik olmasın, Canab-ı Allah devletimize, milletimize ve memleketimize hiçbir zaman zeval vermesin" dedi.

Programa, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, İlçe Müftüsü Davut LJalışŸkan, daire amirleri ve müdürleri ile çok sayıda vatandaşŸ katıldı.

Kaynak: AA