Muş'taki Silahlı Kavga Davası

Muş'un Bulanık ilçesinde önceki yıl iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 28 sanığın yargılandığı davaya Trabzon'da devam edildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Trabzon'daki cezaevinde tutuklu sanıklar Çetin, Halit, Ergin, Yıldırım ve Remzi Kundo ile tarafların avukatları hazır bulundu. Rize'deki cezaevinde tutuklu sanıklar Fethullah, Faysal, Mehmet ve Talha Dost'un, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bulundukları cezaevinden katıldığı duruşmayı, Dost ve Kundo aileleri mensupları da izledi.

Savunmaları alınan sanık avukatlarından Hüseyin Fettahoğlu, olay günü tüm tutuklu sanıkların aralarında çıkan çatışmada yaralandığını belirterek, olayda yaralanan ve halen cezaevinde bulunan müvekkili Talha Dost'un ciddi sağlık sorunları olduğunu anlattı.

Dost'un sağlık sorunlarıyla cezaevi ortamında uğraşmasının mümkün olmadığını anlatan Fettahoğlu, sanığın tedavisini sürdürebilmesi için tahliyesini talep etti.

Fettahoğlu, çatışmada Kundo ailesinin kurduğu pusu sebebiyle kendilerini savunmak zorunda kalan Dost ailesi açısından olayın "meşru müdafaa" olduğunu öne sürdü.

Kundo ve Dost ailelerinin diğer avukatları da müvekkillerini savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Talha Dost'un sağlık sorunları sebebiyle tahliyesine, diğerlerinin tutukluluğunun devamına, başka cezaevlerine nakledilmek isteyen tutuklu sanıkların taleplerinin yerine getirilmesinde bir sakınca olmadığına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yaklaşık 2 saat süren duruşma sebebiyle Dost ve Kundo aileleri arasında gerginlik yaşanmaması için polis ve askerler duruşma salonu, adliye içi ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

- Olayın geçmişi

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında yaşayan akraba iki aile arasında, 60 yıldır süren arazi anlaşmazlığı sebebiyle önceki yıl çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu Bahattin, Nusrettin, Barış, İbrahim ve Yakup Dost ile Fehim ve Kiyasettin Kundo hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 9 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından aralarında iki ailenin üyelerinin de bulunduğu 28 sanık hakkında "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından açılan davanın, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'da görülmesi kararlaştırılmıştı.

Kaynak: AA