Deniz Feneri Derneği Bangladeş'te

Deniz Feneri Derneği, ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Myanmar sınırına en yakın nokta olan mülteci bölgesinde zor şartlarda yaşayan Arakanlılara yardım elini uzattı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bölgedeki yardım çalışmaları kapsamında 650 aileye gıda yardımı yapıldı, yetim çocuklara bayram harçlığı verildi.

Bangladeş'in uç noktası Cox's Bazar'daki kız imam-hatip lisesinde 2 bin öğrenci ve 640 yetimle ise iftar yapıldı. Su kuyusunun da açıldığı bölgede, köylülerin faydalanabileceği 6 mescitle bir medresenin açılışı gerçekleştirildi.

- "500 bin insan olumsuz şartlarda yaşıyor"

Bölgedeki çalışmalara katılan dernek görevlisi Orhan Kılıç, Deniz Feneri'nin elinden geleni yapmaya çalıştığını aktardı.

Cox's Bazaar ve 100 kilometre uzaklıktaki mültecilerin yaşadığı bölgeye dernek olarak sık sık ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, "Nahta Nehri'nin ötesi Myanmar. Buradaki insanlar sadece nehri geçebilenler. Hepsi gerçek anlamda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Şimdi de mübarek ramazan ayı sebebiyle hayırseverlerimizin yardımlarını bölgeye ulaştırmak için geldik" ifadelerini kullandı.

Bölgede yaklaşık 500 bin insanın olumsuz şartlarda yaşadığı bilgisini veren Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının Arakan Müslümanlarının içinde bulunduğu içler acısı durumu dünyanın gündemine taşınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA