ABD Konsolosu'ndan Türkçe Veda

Adana’daki görev süresi dolacak olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza veda turlarına başladı. Adana’yı çok özleyeceğini söyleyen Espinoza, "Her zaman aile gibi hissettim. Adana’yı evim gibi hissediyorum" dedi.

ABD Konsolosu'ndan Türkçe Veda
Espinoza, veda ziyareti kapsamında Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Vali Büyük, kendini ziyaret eden Espinoza’ya konsolosluğun Adana’da önemli görevler yürüttüğünü belirterek, "Yakın zamanda bağımsızlık gününü kutladılar beraber olduk. Şimdi görev gününün sonuna doğru konsolosumuz veda ziyaretlerinde bulunuyor. Görev yaptığı süre içinde Türk makamlarıyla iyi ilişikler kuran her zaman ortak değerler içinde iki dost ülkenin görevlerini yürüten kişiler olarak olumlu bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Ben bundan sonraki hayatında ve görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Espinoza ise Türkçe yaptığı konuşmasında Vali Büyük’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, "Adana’da bizim ortaklığımız birlikteliğimiz çok önem arz ediyor. Adana ve Türkiye misafirperverliğini çok beğendim her zaman aile gibi hissettim Adana’yı çok özleyeceğim Adana’yı evim gibi hissediyorum. Adana evim gibi benim. Türkiye’ye 20 yıldır geliyorum bence 20 yıl tekrar geleceğim turist olarak yada başka bir şey olarak. Gerçekten arkadaşlığınız için ve desteklerinizi için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Espinoza, valiliğin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ziyaret edecek.

Espinoza, 6 Ağustos 2012 tarihi itibariyle ABD Adana Konsolosu olarak görevine başlamıştı.
Kaynak: İHA