AK Parti Bayburt Milletvekili Ağbal Açıklaması

AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacak Aydıntepe ve Demirözü Meslek Yüksekokulu'nun binalarının bakım onarımı için Kalkınma Bakanlığı'ndan 3 milyon liralık ödenek tahsisi yaptırdıklarını söyledi.

Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim dönemi içerisinde Aydıntepe ve Demirözü ilçelerini ziyaret etttiğini ve o dönemde her ik ilçede de kendilerine yoğun bir şekilde meslek yüksekokulu kuruluşu talebi aldıklarını belirtti.

"Biz de vatandaşlarımızın bu konudaki isteklerine süratle eğildik. Bu konuda her iki ilçemizde de kullanılabilecek hazır binaların olduğunu tespit ettik ve ardından Bayburt Üniversitesi Rektörü ile görüşerek istişarelerimizi yaptık" diyen Ağbal, şöyle devam etti:

"Bu görüşmemizin akabinde YÖK Başkanımızı Bayburt'a davet ederek her iki ilçemizdeki binalarımızı kendisine gösterdik. Bu ziyaretin ardından daha seçim sürecinde Yüksek Öğretim Kurulu hem Aydıntepe'de, hem de Demirözü'nde meslek yüksekokulu kuruluşuna ilişkin kararlarını aldı. YÖK tarafından alınan kararın ardından çalışmalara ara vermeden sürdürdük. Biz tabi bu yüksekokullar kurulduktan sonra iki ilçemizde de meslek yüksekokullarının süratla hayata geçmesi için çalışmalarımıza devam ettik. Bunlardan önemli olanlardan bir tanesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında hem Aydıntepe'de, hem de Demirözü'ndeki bölümlere öğrenci alımı yapılacak. Yani ÖSYM klavuzuna girdi. Özellikle Bayburt'taki bütün hemşehrilerimize özel olarak ricada bulunuyorum. Bayburt'taki evlatlarını ya da Bayburt dışında olup okuttukları evlatlarını hem Aydıntepe'de hem Demirözü'nde açılan bu okulları tercih etmeleri konusunda yönlendirmelerini istirham ediyorum. Çünkü bu eğitim öğretim döneminde bu bölümler tercih edilirse ki ben edileceğini düşünüyorum eylül ayında, ekim ayında inşallah her iki ilçemiz de üniversite atmosferine kavuşmuş olacak."

Aydıntepe Meslek Yüksekokulu'nun kuruluşu ile birlikte yaklaşık 25 yıldır atıl durumda bulunan eğitim kampüsünün de eğitime kazandırıldığına vurgu yapan Ağbal, "Aydıntepe'de 1990'lı yılların sonunda yapımı tamamlanmış bir eğitim kampüsü vardı. Burası hibe bir bina olarak yapılmış ancak boş ve atıl durumda bekliyordu. Bu binayı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Bayburt Üniversitesi'ne kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız ile görüştüm. Görüşmelerimiz neticesinde binanın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tahsisini kaldırarak Bayburt Üniversitesi'ne tahsis ettirdim. Burası çok büyük bir bina. Dolayısıyla meslek yüksekokulu yanında yine burada Bayburt Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi kurdu. Aydıntepe'yi biz hem meslek yüksekokulu olarak, hem de Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak ciddi bir merkez haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ağbal, uzun yıllardır kullanılmayın bu binanın ciddi bir bakım ve onarım ihtiyacı olduğunu dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu bakım ve onarım için bir kaynak oluşturmamız lazımdı. Yine Demirözü'nde açılan meslek yüksekokulu için belediyenin üniversiteye bıraktığı belediye binasının da aynı şekilde bakım ve onarıma ihtiyacı vardı. Bu konularda da Kalkınma Bakanlığı nezdinde girişimlerim oldu. Bu kapsamda Bayburt Üniversitesi Rektörümüz ile birlikte Kalkınma Bakanlığı Müsteşarımızı ve Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ettik. Ziyarette Sayın Bakana Aydıntepe ve Demirözü'nde ki bu çalışmalarımız hakkında bilgi aktararak; bu binaların eylül ayında başlayacak eğitim öğretime hazır olması gerektiği hususundaki ricamızı söyledik. Kendileri sağolsun hem Sayın Bakanımız hem de Sayın Müsteşarımız konuya büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Bu her iki ilçemizde ki yüksekokulların bir an önce hayata geçirilmesi noktasında desteklerini esirgemediler. Biz kendilerinden her iki ilçemiz için yapılacak bakım, onarım, tamirat ve ilave yatırımlar için 3 milyon liralık bir kaynak talep ettik. Sayın Bakanımızda bu kaynak talebimizi kabul ederek bu ödeneği çıkardılar. Ben bu vesile ile hem Sayın Kalkınma Bakanımıza, hem de Sayın Kalkınma Bakanlığı Müsteşarımıza bu konuya gösterdikleri yakın ilgi ve alaka dolayısıyla memnuniyetimi ve şükranlarımı arz etmek isterim."

Bayburt Üniversitesi'nin bu kaynakla birlikte Aydıntepe'deki ve Demirözü'ndeki binaların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi noktasında süratle ihaleye çıkacağını söyleyerek, "Ben de bu konunun her aşamasında takipçisi olacağım. İstiyorum ki her iki üniversite yerleşkesi de gerçekten üniversite ortamına uygun donatılara sahip olsun. Öğrencilerimiz oraya geldikleri zaman rahat, kaliteli, nitelikli binalarda eğitim öğretim hizmetini alsınlar. İnşallah binaların tadilatları tamamlandıktan sonra hep beraber yeni eğitim öğretim yılında bu binaları eğitime kazandırmanın gururunu yaşayacağız, sevincini yaşayacağız" dedi.

Kaynak: AA