Nadir Bulunan Gergedan Böceği Başkent'te De Bulundu

Başkent’te türüne az rastlanan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği bulundu. Böceği bulan Koray Aslan, “Bu böceği bulmadan önce böcekleri pek sevmezdim. Ne kadar nadir bulunan bir tür olduğunu öğrendikten sonra böcek ile aramızda sıcak bir iletişim oldu” dedi.

Nadir Bulunan Gergedan Böceği Başkent'te De Bulundu
Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan Koray Aslan, Latince adı “Oryctes Nasicornis” olan “gergedan böceği” buldu. Aslan, dünyanın en güçlü böceği olduğu belirtilen ve nadir bulunması nedeniyle yurt dışında yüksek fiyatlardan alıcı bulan böceği yolda yürürken tesadüf eseri bulduğunu söyledi.

Dolmuşla evine giderken daha önce Hakkari, Bursa, Kocaeli ve Kahramanmaraş’ta vatandaşlar tarafından bulunan gergedan böceğiyle ilgili haberleri okuduğunu belirten Aslan, 5 dakika sonra dolmuştan indiğinde yolda haberini okuduğu böceği görmenin şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

Böcek fobisi olduğu için cüzdanından çıkardığı kredi kartı yardımıyla böceği evine götüren Aslan, babasının kasap olması nedeniyle boynuzu olan böceğe ‘Boğa’ ismini verdiğini dile getirdi. Böceği yetkililere teslim etmek istediklerini kaydeden Aslan, “Kızılay’dan dolmuşla evime geliyordum. Dolmuşta telefonumdan bu böcekle ilgili bir haber okudum. Açıkçası şaşırdım, ‘bir böcek nasıl 90 bin dolar eder’ dedim. Dolmuştan indim, yürürken yerde bir kıpırtı gördüm. Önce hamam böceği zannettim. Sonra merak ettim, telefonumun ışığını açıp inceledim. Böceğin boynuzu olduğunu gördüm ve haberlerde okuduğum böceğin aynısı olduğunu fark ettim. Tabii korktum ısırır mı, zehirler mi diye. Yerden ancak kredi kartıyla alabildim. Sonra eve getirdim. İnternetten araştırmasını yaptım, dünyada nadir bulunan bir böcek türü olduğunu öğrendim” dedi.

Gergedan böceğini bulana kadar böceklerle arasının pek iyi olmadığını söyleyen Aslan, “Bu böceği bulmadan önce böcekleri pek sevmezdim. Bu böceği bulduktan ve ne kadar nadir bulunan bir tür olduğunu öğrendikten sonra ‘Boğa’ ile aramızda sıcak bir iletişim oldu. Bundan sonra böceklere daha çok dikkat edeceğim, hiçbirini incitmeyeceğim” diye konuştu.

“BÖYLE BİR BÖCEĞİMİZ OLDUĞU İÇİN MUTLUYUZ”

Koray Aslan’ın babası Yaşar Aslan ise, araştırmacıların buldukları böceği incelemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Hayvan boynuzlu olduğu için en uygun isim olarak ‘Boğa’yı buldum, o şekilde hitap ediyorum. Ben hayvanları ve belgeselleri çok seviyorum. Böyle bir böceğimiz olduğu için mutluyuz. İnşallah araştırmacılar gelir bakarlar. Ben 35 senedir burada yaşıyorum, kasaplık yapıyorum böyle bir hayvanı hiç görmemiştim. İlk defa gördüğüm için ben de şaşkınım, çünkü belgesellerde izledim” şeklinde konuştu.

Oğlunun böceği eve getirdikten sonra yaşadığı şaşkınlığı anlatan anne Selma Aslan, şunları ifade etti:

“Evde yemek yiyordum. Koray, ‘Yolda bir böcek buldum, doğuda aynısı varmış’ dedi.

Bir bakayım neymiş dedim, sonra baktım hiç ilgimi çekmedi. Bende de tavuk hastalığı var, 100 tane falan tavuğum, hindim var. Böceklerden pek hoşlanmam. Geçmişte ayağımı akrep sokmuştu, o günden beridir böcekleri pek sevmem.”
Kaynak: İHA