Esnaf Kefaletten Kaçak Ürün Uyarısı
Ödemiş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, kaçak ürünlere karşı vatandaşa uyarıda bulundu.

“KAÇAK ÜRETİM ÖLÜM GETİRİR"
Bu ürünler tamamen zararlı, insanı ölüme sürükleyen ya da engelli bırakan ürünler olduğunu vurgulayan Usluca, "Bugüne kadar vatandaşlarımızı hep uyardık. Bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz. Kaçak ürün ölüm getirir. Bazı vatandaşlarımız bunları düşünmeden ölçüp tartmadan kaliteye bakmadan bu ürünleri kullanıyor. Sadece alkol ürünlerinde değil tütün ve tütün mamullerinde de aynı tabloyla karşılaşabiliyoruz. Kaçak ürünleri kullanan vatandaşlarımızda körlük, akciğer kanseri hastalıkları ile ölümler görülmüştür. Israrla söylediğimiz gibi bu ürünleri vatandaşımız kullanmasın. Gelecek nesillere de kötü örnek olmasın diyoruz" dedi.
"EN BÜYÜK ZARAR"
Kaçak ürünlerin kontrolsüz, son kullanma tarihi olmayan, etiketi, bandrolü olmayan, vergilendirilmemiş ürünler olduğunu kaydeden Usluca şöyle konuştu: "Tütün ve tütün ürünleri mamullerinde son zamanlarda Ödemiş de dahil olmak üzere Arap ülkelerinden gelen markalı, paketli ürünler tezgahlarda yer almaktadır. Bu ürünlerin terör örgütleri tarafından Türkiye’ye sokulduğu söyleniyor. Kaçak ürünlerden elde edilen gelirin de teröre silah, lojistik destek olarak geri dönüp gittiğini basından da okuyoruz. Her şeye zararı olan bu ürünlerin ülkemizin gayri milli hasılasına da etki yapar. Biz Ödemiş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak tüm Ödemişlilere kaçak ürün tüketmeme konusunda bilgilendirici çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun yanında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Denetleme Kurulu’ndan denetimlerin ve düzenlemelerin artırılmasını da talep ediyoruz. İnsanın kendine verebileceği en büyük zarar kaçak ürünler kullanmasıdır.”
