Gurbetçiler Geleneksel Toplu Bayram Sofralarında Hasret Gideriyor

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Üstünler Mahallesi’nde beş yıldır süren gelenek, mahalle sakinlerini gurbette yaşayanlarla bayramlarda bir araya getiriyor.

Gurbetçiler Geleneksel Toplu Bayram Sofralarında Hasret Gideriyor
İlçeye bağlı Üstünler Mahallesi’nde beş yıldır bayram namazlarının hemen ardından verilen geleneksel toplu bayram yemeği yerleşim merkezi ile gurbette yaşayan Üstünlerlileri buluşturuyor. Üstünler Mahallesi’nde hayırseverlerin önderliğinde, mahalle sakinlerinin de maddi katkılarıyla mahalle meydanındaki ağaçlık alanda kurulan toplu bayram sofrasında bir araya geliniyor. Yerleşim dışında yaşayan ancak bayram dolayısıyla memleketi olan Üstünler’e gelerek sılai-i rahim yapan gurbette yaşayan Üstünlerliler ile yerleşim merkezinde ikamet eden vatandaşları bir araya getiren sofra bayram namazından hemen sonra kuruluyor. Önce bayramlaşan mahalle sakinlerine daha sonra menüdeki yemekler ikram ediliyor. Buluşmada yerleşim merkezindeki mahalle sakinleri ile gurbetteki hemşehrileri hasbıhal ederek, birbirlerini tanımayanlar tanışıp kaynaşıyor, hasret gideriliyor.

Bu yıl da 5’incisi düzenlenen toplu bayram sofrasında buluşan katılımcılara kavurma, pilav ve çorbadan oluşan yemek ikram edildi. Yerleşimdeki tüm camilerin cemaatlerinin buluştuğu sofrada katılımcılara yaklaşık 2 bin kişilik yemek dağıtıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA