Şehit Annesi Açıklaması 'Bizim Bayramımız Yok Gelip Taşları Seviyoruz'

Tunceli’de 20 yıl önce oğlu şehit anne Sultan Eroğlu, Arife günü oğlunun kabristanını ziyaret ederek, "Her şeyimiz bitti, bayramımız yok, düğünümüz yok, onlar daha tomurcuktu bayramda gelip taşları sevip gidiyoruz" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Annesi Açıklaması 'Bizim Bayramımız Yok Gelip Taşları Seviyoruz'
Ramazan Bayramı öncesi arife gününde Asri Mezarlık şehit yakınları tarafından doldu taştı. Bayram öncesi kimi şehit olan oğlunu, kimi eşini kimi ise babasını görmek için şehitliğe akın etti. Bunlardan biri oğulları 20 yaşındaki Jandarma Er Yusuf Eroğlu’nu 20 yıl önce Tunceli’de şehit veren baba Mehmet ve anne Sulta Eroğlu çiftiydi. Çift sabah erken saatlerde çocuklarının kabristanına gelip burada dua okuyup mezar taşını sevdi. Adana Valisi Mustafa Büyük de şehitliği ziyaret ettiği sırada ailenin yanına uğradı. Anne Eroğlu Vali Büyük’e "Onlar daha tomurcuktu oğlum kapısını bize açmıyor" diye ağlayınca Vali Büyük duygulanarak "Cennete kavuşursunuz inşallah" diyerek kabristana karanfil koydu.

"OĞLUM BİZE KÜSMÜŞ KAPISINI AÇMIYOR"

20 yıldır acılarının dinmediğini anlatan acılı anne Eroğlu, "Söyleyecek bir şeyimiz yok her şeyimiz bitti. Bayramımız yok, düğünümüz yok, hiç bir şeyimiz yok. Her zaman üzüntülüyüz. Her zaman bu kara taşlara mahkum olduk. İşte böyle bayramlarımız. 20 yıldır her bayram değil her cuma gelip kara taşları görüyoruz sevip gidiyoruz fazla bir şey yok. Evimiz burası oldu, burası evimiz oğlumun evi ama küsmüş bizi kabul etmiyor kapısını açmıyor bana. Böyle dışarıda bekliyoruz. Küsmüş oğlum bize hiç kimsesi yok gelip baba deyip ziyaret edecek" diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı.
Kaynak: İHA