Eski İmamdan Dünya Barışı İçin Film Projesi

Katıldığı bir yarışmadan dolayı "yetenekli imam" olarak tanınan komedyen-senarist Selçuk Kızıldağ, çocukların kuracağı dünya barışını anlatan "Fetih 2030" adlı film projesi hazırladı.

Eski İmamdan Dünya Barışı İçin Film Projesi
Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski mesleğinin imamlık olduğunu, yaklaşık 10 yıldır ise sahne sanatlarıyla ilgilendiğini söyledi.

Dünya barışını ve kardeşliği anlatan "Stand Up" gösterisini Türkiye'nin birçok yerinde ve yurt dışında sunduğunu belirten Kızıldağ, Kur'an-ı Kerim'i anlatan "Son kitap" isimli bir senaryo yazdığını fakat dünyanın bu filme henüz hazır olmadığını düşündüğü için bu senaryoyu beklemeye aldığını dile getirdi.

Kızıldağ, kısa süre önce katıldığı bir yetenek yarışmasında yarı finale kadar yükseldikten sonra elendiğini hatırlatarak, yarışmanın kendisine olumlu katkılarının olduğunu ve yarışmadan dolayı "yetenekli imam" olarak tanındığını ifade etti.

Yaklaşık bir yıl önce yazmaya başladığı "Fetih 2030" filminin senaryosunu tamamladığını belirten Kızıldağ, "Fetih 2030 hikayesini anlatmak üzere yola çıktık. Dünya barışını anlatmak istiyoruz. Türkiye de bunun öncüsü olabilecek kapasitede bir ülke. Yani şuanda barışı isteyen bir ülkenin dünya barışını da isteyebileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Dünyadaki savaşların en geç 2030 yılında bitmesini umduklarını dile getiren Kızıldağ, şöyle konuştu:

"Fetih 2030 diyelim, yani hedefi çok uzatmayalım, 2030'da bu kavga bitsin artık. Bizim çocuklarımız artık o kavganın içinde bulunmasın. Çocukların dünya yönetimini ele geçirdiği bir hikayeyi anlatalım istedik, Fetih 2030 bununla ilgili bir proje. Filmde dünyanın gelişmiş 100 ülkesinden gelecek çocukların oynamasını düşünüyorum. Fakat sinema filmi çekmek o kadar kolay değil, çok büyük bir ekonomi istiyor ve arkanızda güç istiyor ve o güç maalesef şuanda bizim arkamızda olan güç değil. Biraz daha ödün vermeniz lazım hikayeden ve hayallerinizden. Biz o hayallerden vazgeçmemek için bu projeyi ürettik."

- Proje için Türk Diyanet Vakfı'yla görüşmeler başlayacak

Projeyi gerçekleştirmek için görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Kızıldağ, Türk Diyanet Vakfı Projeler ve Dış Hizmetler Müdürlüğünden projeyi tanıtmak için randevu aldığını, Ramazan bayramından sonra görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Kızıldağ, projeyi değerlendirmesi için Türk Diyanet Vakfı'na sunacağını belirterek, dünya barışını anlatan bir filmin sponsorlarla değil Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla, vatandaşların katkısıyla hayata geçirilmesini istediğini anlattı.

Türkiye genelinde yaklaşık 170 bin cami olduğunu hatırlatan Kızıldağ, camilerde her hafta cuma günü toplanan yardımların Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği bir haftada, dünya barışına katkı sağlayacağını düşündüğü projesi için toplanmasını istediğini belirtti. Kızıldağ, şöyle konuştu:

"Bu sefer gelin dünya sinemasıyla ilgili, dünya barışıyla ilgili bir film için cebimizden bir şeyler koyalım o kutuya. Para, Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolü altında, dünya barışı anlatan bir sinema filmi için kullanılsın. Filmin gişe yapmasını ve kaliteli oyuncuların filmde oynamasını istiyoruz. Dünya Türkiye'yi konuşsun, 'Türkiye dünya barışıyla ilgili bir şeyler yapıyor ve bunu çocuklarla birlikte yapıyor' desinler. Dünya barışı anlatılsın, çocukların masumiyeti ve çocukların ölmemesi gerektiğini anlatılabilsin istiyoruz."

Kaynak: AA