Suriye'de Koalisyon Güçlerinin DAEŞ'e Yönelik Saldırıları

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Rakka kentinin kuzeyindeki 17. Tümen yakınında bulunan binalara düzenlediği saldırıda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Rakka'daki yerel medya aktivislerinden İbrahim el-Afadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçlerinin Rakka'nın kuzeyindeki 17. Tümen yakınında Şeker Fabrikası ile Pamuk Müdürlüğü binalarına düzenlediği saldırıda çok sayıda sivil öldü ve yaralandı" dedi. Koalison uçaklarının, kentin kuzeyindeki Ayn İsa beldesi ile Tel Abyad ve Carablus kırsalında terör örgütü DAEŞ merkezlerini hedef aldığını söyleyen Afadi, savaş uçaklarının Rakka'nın kuzeyindeki bölgelere düzenlediği saldırının halk arasında tedirginlik ve korkuya neden olduğunu, yerleşim bölgeleri DAEŞ mevzilerine yakın olanların evlerini boşaltmaya çalıştığını söyledi.

Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa beldesi çevresinde PYD ile DAEŞ güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini söyleyen Afadi, "Ayn İsa beldesi ve çevresindeki köyler ile Tel Abyad kırsalında durum çok değişken. Bu bölgelerde ne DAEŞ ne de PYD güçleri tam olarak hakim. Bölgeler çabuk el değiştiriyor" diye konuştu.

DAEŞ'in, koalisyon güçlerinin saldırılarından korunmak amacıyla son zamanlarda birliklerini ve mühimmatını sivil araçlarla taşımaya başladığını ifade eden Afad, terör örgütünün Rakka'daki bazı güçlerini Hama ve Humus kırsalındaki bölgelere gönderdiğini, Hama ve Humus'ta bulunanları da Rakka'ya naklettiğini söyledi.

Muhalif MASAR Press de koalisyon güçlerinin Rakka'ya düzenlediği saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını doğrulayarak, kentin kuzeyinde DAEŞ ile PYD güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Kaynak: AA