Kedi, Anneleri Ölen Yavruları Sahiplendi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 4 yavrusu ölen bir kedi, anneleri köpek saldırısı sonucu telef olan 5 kedi yavrusuna, annelik yapmaya başladı.

Soğanyemez Mahallesi, Mahfel Sokak'ta esnaf tarafından beslenen "Pamuk" adlı sokak kedisi, bir süre önce doğurduğu 4 yavrusunu henüz belirlenemeyen bir nedenle kaybetti. Bu sırada, yine mahalle esnafı tarafından beslenen "Toprak" adlı kedi ise 6 yavru dünyaya getirdikten kısa süre sonra, bir köpeğin saldırısı sonucu telef oldu.

Annesiz kalan yavrulardan biri ölürken, kalan 5 kedi yavrusu esnaf tarafından bir süre biberonla beslendi. Daha sonra, yavrularını kaybeden "Toprak" ile telef olan "Pamuk"un 5 yavrusunu bir araya getiren esnafın planı başarılı oldu. "Pamuk"un yavrularını emzirmeye başlayan "Toprak"ın, yavruları sahiplendiği gözlendi.

Mahalledeki lokanta işletmecisi Selin Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lokantasının yanında doğuran kedinin bir köpek tarafından telef edildiğini belirterek, yavru kedileri bir süre biberonla beslediklerini söyledi.

Eroğlu, aynı sokakta yavruları ölen bir anne kediyle öksüz yavruları bir araya getirmeyi düşündüklerini belirterek, "Acaba sahiplenir mi düşüncesiyle yavruları bu anneye gösterdim. Geçen Salı gününden beri beyaz anne kedi yavrulara sahip çıkıyor. Şu anda 5 yavruyu emziriyor. Bebeklerden bir tanesini verdik, 4 tane kaldı. Bir tanesini de kendim sahipleniyorum. Diğer kedi yavrularını da sahiplenecek hayvan dostlarını bekliyorum. Onların da sokağa gitmesini istemiyorum" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Naver Başak da kedilerin annesinin köpek saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiğini dile getirerek, "Ama bembeyaz güzel bir kedi o yavruları sahiplendi ve süt anneliği yaptı. O beyaz kediyi gördükçe gözlerim doluyor. Kendi yavruları olmasa da onlara çok güzel annelik yapıyor" dedi.

Mahalle esnafı, yavru kedileri sahiplenecek hayvansever vatandaşların çıkmasını bekliyor.

Kaynak: AA