Darp Edilen Otobüs Şoförünün Arkadaşları Olayı 'Pusu' Olarak Nitelendirdi

Geçtiğimiz gün kullandığı otobüste feci şekilde darp edilen Ekrem Topal için bir araya gelen otobüs şoförleri yaşanan olayın pusu olduğunu iddia etti.

Darp Edilen Otobüs Şoförünün Arkadaşları Olayı 'Pusu' Olarak Nitelendirdi
Yuvacık Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Selim Koral ve kardeşi Muhammet Koral’ın, durdurdukları S.S. 71 Nolu Kullar Kooperatifi’ne ait Ekrem Topal isimli minibüs şoförünü feci şekilde darp etmesi ile ilgili, Kullar Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Fikret Kaya kooperatif binasında bir basın açıklaması düzenledi.

Şoförler adına basın açıklamasını okuyan Kullar Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Fikret Kaya, “Bilindiği üzere Kullar Kooperatifi ile Yuvacık Kooperatifi arasında yıllardan beri ileri gelen tatlı bir rekabet vardır. Bu rekabet çerçevesi içerisinde Kullar Kooperatifi olarak halkımıza hizmet ederken Ulaşım Dairesi’nin çizmiş olduğu sınırlar çerçevesinde elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kooperatif olarak hizmet üretirken sürekli bir biçimde insan odaklı düşünmeye vatandaşımızı memnun etmeye gayret sarf ettik. Eksikliklerimiz mutlaka olmuştur. Bu eksikleri gidermek adına da Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket etmeye hizmet kalitesini artırmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Rekabet ortamı içerisinde Yuvacık Kooperatifi çalışanları ile kooperatif çalışanları tatlı sert diyaloglar yaşamış olmasına rağmen basın bildirisine de konu olan bu saldırıdaki kadar büyük bir çirkinliği daha önce hiçbir biçimde yaşamamıştık” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Kooperatif Başkanı Kaya, “Kooperatifimiz çalışanı Ekrem Topal, Çarşamba günü yolcusunu indirdikten sonra son durağa geldiğinde kendisine önceden pusu kurmuş olan şahsa, son durağa geldiklerini belirtmiş olmasına rağmen bu şahsın inmemesi üzerine az ileriye doğru gidebileceğini söylemiştir. Şoför arkadaşımız söylenen noktaya geldiğinde şahsın kendisine sataşması üzerine kavga çıkmaması için durumu idare etme yoluna gitmiş, ancak planlı yapılan kumpas sonucunda araçtaki şahsın işaretiyle araca gelen Yuvacık Kooperatifi Selim Koral’ın saldırısına uğramış ve bu saldırı sonucunda şoförümüzün yüzünde kırıklar oluşmuş, yüzünde şişlikler meydana gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Konunun hukuki yönden takipçisi olacaklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Kaya’nın ardından, öldüresiye dövülen Ekrem Topal’ın annesi Latife Topal’da isyan etti. Acılı anne, “Benim çocuğum tanınmayacak halde. Ayakta zor duruyorum rahatsızım vücudum titriyor. Çocuğumun yüzüne bakamıyorum. İçim yanıyor. Bu şoförlerin çektiği nedir?” diyerek isyan etti.
Kaynak: İHA