Başbakan Yardımcısı Arınç Balıkesir'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Türkiye'nin çok önemli acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı bir hükümet en kısa zamanda kurulsun ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edelim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç Balıkesir'de Açıklaması
Arınç, Balıkesir merkez Altıeylül İlçe Belediyesi tarafından Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde düzenlenen iftar programı öncesi eşi Münevver Arınç ile Balıkesir Devlet Hastanesinde tedavi gören arkadaşı Halil Tipi'nin eşi Rabia Tipi'yi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından iftar programına katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, 4 bine yakın güzel insanla birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Arınç, kendisine gösterilen ilgi, kardeşlik ve dostluğa teşekkür ederek, "Allah oruçlarınızı kabul etsin, kandil gecesine kavuştursun" dileğinde bulundu.

Türkiye'nin çevresinde acı olayların yaşandığını vurgulayan Arınç, "Hamdolsun bir huzur beldesi olan Türkiye'de, istikrar içerisinde insanlar iyi bir ramazan yapıyorlar. Birbirlerine dostluklarını kardeşliklerini hatırlıyorlar. Yetimlerimizle yoksullarımızla ilgileniyorlar. Dostlarıyla arkadaşlarıyla iftar sofralarında sahurda bir araya geliyorlar" diye konuştu.

"Allah çevremizde yaşanan acı olayları da bir an önce sona erdirsin" diyen Arınç, şunları söyledi:

"Bütün dünyadaki mazlum ve masum Müslümanlara da Rabbim güç versin, sabır versin. Bu akşam burada birlikteyiz. Evlerinden bizi dinleyen ve izleyen mahalle halkına da teşekkür ediyorum.

Balıkesir bizim memleketimiz. Ben bir taraftan Manisa, bir taraftan Bursa milletvekili olarak aradaki Balıkesir'i de unutmuyorum. Siyasi hayatım boyunca da dostlarımızı ziyaret amacıyla da her zaman geldim her zaman gelmeye devam edeceğim."

Arınç, 7 Haziran seçimlerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimlerde halkımızın takdiriyle 4 parti parlamentoya girdi. Umuyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesiyle de sayın Başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Türkiye'nin çok önemli acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı bir hükümet en kısa zamanda kurulsun ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edelim."

Balıkesir'den milletvekili seçilen Sema Kırcı'nın dün TBMM'de yapılan divan teşkilinde Divan Katibi olarak yer aldığını dile getiren Arınç, " Bundan sonra başkanlık divanının bir üyesi de Balıkesir milletvekilimiz sayın Kırcı'dır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Huzur ve istikrarın Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

"Karmaşa çatışma olmadan, insanlar birbirine düşmanlık etmeden, kan dökmeden, niza çıkarmadan yaşamak çok güzeldir. Hamdolsun son yıllarda ülkemizde böylesine bir büyük bereket oldu. Bu bereketin bu huzurun bu istikrarın devam etmesini hepimiz arzu ediyoruz. Balıkesir 1 milyon 200 bin nüfusuyla her zaman Türkiye'de gıptayla bakılacak imrenilecek bir ilimizdir. Ne mutlu Balıkesir'de yaşayanlara."

Arınç, mahalleye adını veren Hasan Basri Çantay'ın İstiklal Harbi'nde, Kuva-yi Milliye hareketinde, ilk meclisin kuruluşunda, Kur'an-ı Kerim'in meallerinin yazılmasında görev almış önemli bir İslam alimi olduğunu belirterek, "Allah ona rahmet etsin. Şefaatini üzerimize göndersin. Ne mutlu bu ismi taşıyan bir mahalledeyiz. Mahalle muhtarımız da çok şanslı bir insan ki bu güzel ismi taşıyan mahallede muhtarlık yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Mahalle Muhtarı Ali Şuuri Küçükoğlu'na da esprili bir şekilde seslenen Arınç, "Ben de artık bundan sonra emekliyim. Bakarsın rakip oluruz. Hasan Basri Çantay mahalle muhtarlığında yarışırız be" dedi.

Arınç, iftar programından sonra Altıeylül Belediyesi tarafından Atatürk Parkı'nda düzenlenen ramazan etkinliklerine katıldı.

Kaynak: AA