Eğitim Bir-Sen'den Kınama

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, Diyarbakır ve Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyündeki saldırıları kınadı.

Eğitim Bir-Sen'den Kınama
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Diyarbakır ve Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyündeki saldırıları kınadığını söyledi.

Seçim öncesi müteessir oldukları bu olayların yaşanmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Değer, "Özellikle Diyarbakır’daki patlamanın halkın kalabalık olduğu alanlarda, Ortadoğu’da yaşanan patlamalara benzerlik göstermesi, birilerinin veya bazı güç odaklarının Türkiye’yi Ortadoğu’daki gibi kargaşa içinde görmek istemeleridir. Halkımızın bu provokasyonları sağduyu ile karşılayacaklarını umuyor 7 Haziran seçimlerinin huzur, sükunet ve demokrasi şöleni ile tamamlanmasını temenni ediyoruz. Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi olarak, seçimlere gölge düşürmek maksatlı yapılan hem Diyarbakır’daki hem de Şırnak’taki menfur saldırıları ve bu olayların faillerini nefretle kınıyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA