Osmanlı Ocakları Trakya'daki İlk Teşkilatını Kapaklı'da Kurdu
Osmanlı Ocakları, Trakya’daki ilk teşkilatını Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde açtı. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Abdülkadir Canpolat, "Osmanlı Ocakları, 2005 yılında dergi olarak kuruldu. 4 yılın ardından siyasi bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etti" dedi.

Dünya genelinde 1 milyon 200 binden fazla üyelerinin olduğunu belirten Canpolat, "Osmanlı Ocakları, Osmanlı Medeniyeti, Osmanlı Ahlakı ve Osmanlı Kültürü’nü yaşam ve yaşatmak adına kurulmuştur. Hiçbir siyasi parti ile bağı yoktur. Biz barış ve kardeşlik için mücadele eden bir teşkilatız" diye konuştu.
"TÜM OSMANLI TORUNLARINA KAPIMIZ AÇIK"
Son zamanlarda ülke gündeminde olan Başkanlık Sisteminin, güven ve istikrara yönelik projelerin destekçisi olacaklarını kaydeden Canpolat, "Bu projelerden biri de Milli Birlik ve Beraberlik projesidir. Biz din, dil, ırk ayrımı yapmadan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Osmanlı Medeniyeti adı altında buluşmak isteyen tüm Osmanlı torunlarına kapımız açık" dedi.
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Abdülkadir Canpolat, konuşmasının ardından, Osmanlı Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Yıldız ve katılımcılar ile birlikte teşkilat binasının açılışını yaptı. Açılışta Mehteran Takımı marşlar seslendirdi.
