Emine Ülker Tarhan'dan CHP - HDP ittifakı açıklaması

Anadolu Partisi (AP) Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP'nin HDP adaylarını desteklediği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. "İleride birleşmeyi mi düşünüyorlar?" sorusunu gündeme getiren Tarhan, "Gezi’nin darbe olduğunu söyleyen bir anlayış Geziciler tarafından nasıl destek görür" dedi.

Emine Ülker Tarhan'dan CHP - HDP ittifakı açıklaması
Emine Ülker Tarhan'dan CHP - HDP ittifakı açıklaması
CHP'den olaylı bir şekilde ayrılan Anadolu Partisi (AP) Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski partisini topa tuttu.

“İLKESİZLİK DİZ BOYU”
Katıldığı bir televizyon programında CHP'de hiçbir şeyin değişmediğini ifade eden Tarhan, “Siyasi partilerin kendi ilkeleri üzerinde güçlenmesini tercih ederim. Siyasetin belli bir duruşu olmalı. Oysa CHP, yönetim anlayışı itibariyle sağa-sola şeker dağıtan, dindarlara gülücük dağıtarak oy toplayabileceğini düşünüyordu. Oysa kendi ilkelerinizde güçlüyseniz her kesimden takdir toplarsınız. Orada hem iktidar hedefi ve amacı yoktu hem de ilkesizlik diz boyuydu.” dedi.

“AK PARTİ'NİN PEŞİNDEN GİDİYORDU”
CHP'nin AK Parti'nin istediklerini yaptığını söyleyen Tarhan, “Onun istediği adayları gösteriyordu. Onun yöntemlerini uyguluyordu. Onun yarattığı gündemin peşinden gidiyordu. Oysa siz siyaset aklı olarak bir şeyler ortaya koymalısınız. İnsanlar sizin ilkelerinize gelmeliler. Siz sağa sola koşturmamalısınız” ifadelerini kullandı.

“İLKESİZLİĞİN DANİSKASI”
Tarhan şu şekilde devam etti: CHP, kurultayında kadın kotasını bir erkeği kadın kılığına sokarak kullandı. Bu ilkesizliğin daniskasıdır. Bu benim anlayışıma göre kabul edilemez. Yapılan yanlış tercihlerin tartışılması gerekir oysa yapılan aynı sahteliklere devam etme yönünde olmuştur.

“CHP – HDP BİRLEŞMEYİ Mİ DÜŞÜNÜYOR?”
CHP – HDP ittifakı iddialarına da değinen Tarhan, şunları söyledi: “Bize gelen bilgiler Güneydoğu'da CHP'nin HDP adaylarını desteklediği yönünde. Bir siyasi parti diğerini sübvanse ederse bu bir çelişkiye yol açar. Çünkü siyasi bir partinin amacı kendini güçlendirmek ve iktidar olmaktır. Eğer sübvanse ediyorsa “İleride birleşmeyi mi düşünüyorlar?” diye düşünürsünüz. Nasıl olur da 6 ay önce sokakları yakan, onlarca insanı öldüren ve İstanbul'u yakmakla tehdit eden bir anlayış, bugün bir barış güverciniymiş gibi gösterilmeye çalışılır? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Gezi'nin darbe olduğunu söyleyen bir anlayış Geziciler tarafından nasıl destek görür?”