Almanya Maliye Bakanı Schaeuble Açıklaması

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, kreditörler ile Yunanistan arasında anlaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble Açıklaması
Schaueble, Frankfurt'ta Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Scheueble, 2008 yılından bu yana yapılan düzenleyici değişikliklerin finansal piyasaların stabilize olmasına katkı sağladığını söyledi.

Sermaye piyasalarının güvenli ve istikrarlı bir zeminde inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Schaeuble, yalnızca bankaların değil piyasa bazlı kredi finansmanının da önemli sistemik risk oluşturma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Finansal sistemdeki eşit risklere eşit şekilde muamele edilmesi gerektiğine dikkati çeken Schaueble, yapısal reformların ise ülkelere daha normalleştirilmiş para politikalarına doğru hareket etmesine yardımcı olması gerektiğini belirtti. ifade etti.

Schaeuble, konuşmasının başında Yunanistan konusunda konuşmayacağını ifade etmesine karşın sorulan soruları cevapladı.

Yunanistan ile kreditörler arasında anlaşma ihtimalini değerlendiren Schaeuble, "Sonucun ne olacağını söyleyemem ama olasılık yüzde 50-50" dedi.

Yunanistan'ın önerdiği koşulların yalnızca vergileri ve katkı paylarını artırmak olduğunu vurgulayan Schaeuble, ülkenin bir kesinti planı olmadığını söyledi.

Schaeuble, Yunanistan'da başa gelen hükumetin demokratik şekilde seçilmesinin Yunanistan için bir ayrıcalık anlamına gelmediğini belirterek, "Ancak, benim hükumetinin de demokratik şekilde seçimlerle başa geldiğini söylemek zorundayım. Avrupa'da demokratik olarak seçilmiş bir çok hükumet var" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la iktidar olmadan önce görüştüğünü ve kemer sıkma karşıtı politikaların işe yaramayacağı konusunda uyardığını aktaran Schaeuble, "Çipras'a, 'Benim senin için en iyi dileğim seçimleri kazanmaman. Çünkü, eğer kazanırsan verdiğin sözleri tutamayacaksın' dedim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA