'Bebekler Açlığa Dayanamaz' Kampanyası

Yeryüzü Doktorları, Suriye ve Yemen başta olmak üzere politik karışıklık ve insani krizler nedeniyle yoksun kalmış ve açlık sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayan anne ve çocuklara ulaşmayı hedefliyor.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamada, dünyada yılda 137 milyon bebek doğduğu, fakat 6,3 milyonunun 5. yaş gününü göremeden hayata veda ettiği, çoğunluğu 24 Afrika ülkesinde olan 3 milyon bebeğin her yıl yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybedildiği belirtildi.

"Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyasıyla sağlık çalışmalarının yapıldığı Kongo DC, Kenya, Çad, Gana, Somali, Gazze, Nijer gibi yoksul coğrafyalarda binlerce anne ve bebeğin açlıkla savaşına yardım eli uzatılacağı vurgulanan açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, şunları kaydetti:

"Açlığın yaygın olduğu coğrafyalarda zatürre, ishal, sıtma, tüberküloz, kızamık gibi enfeksiyon hastalıkları bebek ölümlerinin önde gelen nedenleri arasında yer alıyor. Afrika'da 3 dakikada bir çocuk sıtma nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyada her yıl 1,3 milyar ton gıda israf edilirken yetersiz beslenen bir bebeğin günlük besini için gerekli olan 65 kuruş maalesef temin edilemiyor. Bu içimizi acıtan bir tablo."

Bir bebeğin 1 aylık tıbbi beslenme bedelinin 30 lira olduğu belirtilen açıklamada, kampanyaya destek olmak isteyenlerin www.yyd.org.tr adresinden ya da "MAMA" yazıp 6612'ye SMS atarak 5 lira bağışlayabileceği bildirildi.

Kaynak: AA