Trabzon'da 'TÜBİTAK Bilim Fuarı' Sergisi

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "TÜBİTAK Bilim Fuarı" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen serginin açılışına, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Abdullah Uraloğlu, Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Okul Müdürü Ali Turan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Köse, açılışta yaptığı konuşmada, kentte farklı okullarda yaklaşık 30'a yakın bilim fuarı düzenlendiğini söyledi.

Bilim fuarlarının öğrencilere oldukça katkısı olduğunu da ifade eden Köse, "Bizim amacımız çocuklarımızın yıl boyunca yaptıkları çalışmaların kendilerine katkılarını görebilmek hem de onların çalışmalarına değer verebilmektir" dedi.

Köse, Erdoğdu Anadolu Lisesinin son zamanlarda spordaki başarılarıyla ön plana çıktığını dile getirerek, " Bu sergi lisemizin sportif başarıları yanında eğitim öğretimini de birlikte götürüp başarıyla sonuçlandırdığını gösteriyor. Öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetleriyle çok daha üst düzeye çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Turan ise öğrencilerin derslerinin yanında değişik alanda da kendilerini hayata hazırlamak için bir takım çalışmalar yaptığını kaydetti.

Bu tarz faaliyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Turan, "TÜBİTAK Bilim Fuarları, ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik bilimsel faaliyetleri, öğrencilerimize yönelik araştırmaları, araştırma sonuçlarını sunmalarını ve bu anlamda da etkili bir öğrenme faaliyetidir. Hem yaptıkları çalışmaları sizlere anlatabilmek hem de öğrencilerimizin eğlenceli bir halde öğrenmelerini gerçekleştirmek adına yapılmış çalışmadır. Bu sebeple sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, fuardaki stantları gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA