Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Diploma Heyecanı

Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki (YTÜ) eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olamaya hak kazanan öğrenciler diplomalarını aldı. Hep birlikte keplerini havaya atan mezunlar, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Diploma Heyecanı
Yıldız Teknik Üniversitesi 2014-2015 eğitim/öğretim yılı mezunları diplomalarını aldı. YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenlerinde 10 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden mezun olan 4 bin 288 öğrenci diplomalarını alarak yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Mezuniyet törenlerine katılan aileler de çocuklarının sevincine ortak oldu.

Fakülte dekanları, bölüm başkanları ve mezun öğrenciler adına dereceye giren öğrencilerin yaptıkları konuşmaların ardından eğitimleri boyunca gösterdikleri başarı ile mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, mezun olan öğrencileri, öğrencilerin iyi bir eğitim alabilmeleri için emek veren öğretim elemanlarını ve aileleri tebrik etti. İnsana yapılacak yatırımların büyük bir sabır ve özveri istediğini belirten Rektör Yüksek, “Eğitim zahmetli ve pahalı bir iştir, ancak eğitilmemenin bedeli, kişiler için de ülkeler için de çok daha pahalıdır" şeklinde konuştu.

2015’İN EN RENKLİ MEZUNİYETİ YTÜ’DEYDİ

Yaklaşık 4 bin 300 öğrencinin profesyonel hayata ilk adımlarını attığı mezuniyet törenleri renkli olaylara da sahne oldu. YTÜ’nün mezuniyet törenlerine binlerce misafir önünde yapılan evlenme teklifi ve ünlü iş adamının 43 yıl önce bırakmak zorunda kaldığı Yıldız’dan mezun olarak diplomasını alması damgasını vurdu.

Eğitim Fakültesi diploma töreni sonunda sahneye çıkan YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Yunus Emre Şakar, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden yeni mezun olan kız arkadaşı Gözde Turan’a sahnede sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Büyük şaşkınlık yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Turan’ın ‘Evet’ cevabı salonda büyük alkış aldı.

Makine Fakültesi mezuniyetleri ise büyük bir azim ve kararlılık hikayesine sahne oldu. 1970’li yıllarda dönemin siyasi atmosferi nedeniyle üniversitelerin 2 yıl tatil olması sonucu okulundan uzaklaşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Öztiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, 43 sene sonra diplomasına kavuştu. 4 senelik eğitimini başarı ile tamamlayan Öztiryaki, diplomasını törene beraberinde getirdiği torunu ile birlikte aldı. Öztiryaki ayrıca kendisi için hazırlanan metal alaşımlı kepi de taktı.

61 yaşında mezun olduğunu söyleyen ünlü iş adamı Öztiryaki, 4 sene boyunca elinden geldiği kadar tüm derslere katılmaya çalıştığını belirterek, eğitimi boyunca özveri ile destek olan tüm Yıldız ailesine teşekkür etti. 43 sene sonra mezun olmanın heyecanını yaşadığını belirten Öztiryaki, eğitimi süresince öğrencilerin sorunlarına daha yakından tanık olduğunu belirterek, onlara yeni iş olanakları oluşturmak için ekstra gayret sarf edeceğini dile getirdi. Mezuniyet törenleri, https://yildiztekniktv.com/canli.html adresinden canlı verildi.

Kaynak: İHA