Ramazan Ayının İlk Cuması

Siirt'te, 11 ayın sultanı Ramazan'da ilk Cuma namazı dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Ramazan Ayının İlk Cuması
Cuma namazı için çocuklarını da yanına alarak camilere akın eden vatandaşlar, Cuma hutbesi dinledi, camiye sığamayanlar cami avlusunda namaza durdu.

Siirt Ulu Camii İmam Hatibi Nureddin Sancar, hutbede yaptığı konuşmada, Ramazan'ın her yıl yeni bir can ve yeni bir ruh olarak geldiğini söyledi.

Ramazan'ın müminleri eğiten bir mektep olduğunu ifade eden Sancar, "Bu mektep, rahmet, mağfiret, arınma, takva mektebidir. Ramazan mektebinde iyilik, hayır, cömertlik vardır. Bu mektepte dünyanın neresinde olursa olsun insanlara yardım eli uzatma, birileri açken tok yatmama vardır. Bu mektepte, insanlığın huzur ve mutluluğu, Müslümanlar'ın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşma vardır. Sınır ve mesafeleri yok eden gönül köprüleri kurma vardır. Ramazan mektebinde, İslam'ın rahmet yüklü adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakını, ihlasla yoğrulmuş iyiliğini bütün insanlığa takdim etme vardır. Bu mektebe layıkıyla talip olanlar arınmış bir ruh, bütün esaretlerden kurtulmuş özgür bir zihin ve erdemle müzeyyen bir gönül dünyası ile bayrama kavuşurlar" dedi.

Bu yıl Ramazan ayının, "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman" mesajıyla "iyilik" teması ele alındığını dile getiren Sancar, şunları kaydetti:

"Zira iyilik, sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği bir değerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan'ın milletimize, gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan alem-i İslam'a huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

Kaynak: AA