Suriyelilere Psiko-Sosyal Destek Verilecek

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaretinde, UNICEF’le birlikte Suriyeli mültecilere aile içi eğitim ve psiko-sosyal destek eğitimi vereceklerini söyledi.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret ederek, Suriye’nin Tel Abyad kentinden Akçakale’ye gelen sığınmacılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Kaymakam Fırat, “25 bin Suriyeli ilçemize geldi, daha önceki geçişlerle birlikte 75 bin Suriyeli mülteciye sahip çıktık. Halkımız burada Suriyeli mültecilere sahip çıkarak, millet-devlet kaynaşmasının en güzel örneğini sergiledi. Geçişlerin yapıldığı ilk günden beri sivil toplum örgütleri, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerle birlikte mültecilerin her türlü yardımlarını karşıladı. Şu an için herhangi bir sıkıntımız yok. Tek dileğimiz Suriye’deki iç savaşın biran önce sona erip mültecilerin memleketlerine dönmesidir” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise UNICEF’le birlikte Suriyeli mültecilere aile içi eğitim ve psiko-sosyal destek eğitimi vereceklerini söyledi.

Harran Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Faruk Cömert de ziyarette hazır bulundu.
Kaynak: İHA