Serdivan Ramazan Okulu'na Kayıtlar 15 Haziran

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde hizmet verecek olan "Ramazan Okulu” bu dönem de çocukları eğlence ve eğitimle buluşturacak.

Serdivan Ramazan Okulu'na Kayıtlar 15 Haziran
İlköğretim seviyesindeki 6-14 yaş arası çocuklar için hazırlanan Ramazan Okulu’na kayıtlar 15 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Konu ile ilgili Serdivan Fikir ve Akademisi’nden yapılan açıklamada; Çocuklarını Ramazan Okulu’na kaydettirmek isteyen velilerin, öğrenciye ait nüfus kağıdı ve bir adet vesikalık fotoğraf ile Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ne şahsen başvurabilecekleri bildirildi.

15 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Okulu başvuruları 20 Haziran Cuma günü sona erecek.

6 haftalık programda çocuklar dini eğitimden, sanatsal etkinliklere, kitap okuma saatlerinden, zeka geliştirici oyunlara kadar birbirinden farklı programlarda ders görecek. Ramazan Okulu’nda çeşitli gezi programlarının da yer alacağı ifade edilirken, klasik yaz kurslarından farklı olarak, çocukların keyif alarak öğrenmelerinin ve Ramazan’ın ruhunu kavramalarının hedeflendiği belirtildi. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri, Ramazan Okulu’nda amacın öğrencilere sadece Kuran okumayı öğretmek olmadığı, aynı zamanda çocuklara İslam kültürünün de aktarılmasının amaçlandığı vurgulanırken, eğitim programının da daha çok İslam kültürünün çocukların anlam dünyasını geliştirmeye yönelik olacağı ifade edildi.
Kaynak: İHA