Yazlığa Taşınacaklara 'Kilit' Uyarısı

Samsun Anahtarcılar, Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, yazlıklara taşınan vatandaşları kapılarının kilitlerini kırılmaz barel kilitlerle değiştirmeleri konusunda uyardı.

Yazlığa Taşınacaklara 'Kilit' Uyarısı
Kırılmaz barel kilitlerin normal kilitlere oranla yarım saat kadar daha geç açılabildiğini belirten İsmail Mutlu, “Vatandaşlar, kapılarını kilidin göbeği dediğimiz barelleri, kırılmaz barel kilitlerle değiştirsinler. Çünkü bu bareller diğer kilitler gibi kırıldığı zaman hemen kapı açılmıyor. Bu barellerin özelliği hırsız bunu kırdığı zaman, barelin ucundaki parça kırılıyor ana kilit sistemi yine kapının içinde kalıyor ve kapı açılmıyor. Buna rağmen hırsızın açamadığı kilit olmaz. Bu kırılmaz barelli kilitler hırsızların sadece hızını yavaşlatıyor. Normal bir kilit hemen açılıyorsa bu kilitler yarım saat 1 saat gibi bir süre kadar hırsızları oyalıyor. Bu süre de hırsızların işine gelmiyor. Hırsızlar kiliti açmakta zorlandıkları için bu evlere girmekten vazgeçiyor. Yaz ayında evlerini terk edecek vatandaşlar sadece kilidini değiştirerek kendini güvende sanmasın. Açılmayacak hiçbir kilit yoktur. Evlerinde değerli eşya bırakan vatandaşların kendini daha güvenli hissetmesi için evlerine alarm sistemi ve kamera kayıt sistemi taktırması gerekiyor. Bu uygulamalar hırsızlar için oldukça yıldırıcı oluyor” diye konuştu.

Mutlu pencereleri ve balkonları PVC olan ev sahiplerinin kendini güvende hissetmesi için pencere ve balkonlarına ‘PVC Emniyet Mandalı’ alması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA