Adıyaman'da Sağlık Hizmetleri

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Fatih Doğan, sağlık hizmetlerini daha iyiye götürmenin gayretinde olduklarını kaydetti.

Hastane Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Fatih Doğan, tüm çalışanları ile doktorundan temizlik personeline kadar, insan sağlığının her değerden üstün olduğunun bilinci ile yedi gün yirmi dört saat, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak Adıyaman halkına hak ettiği en profesyonel sağlık hizmetini sunmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.



Adıyaman’da ki sağlık hizmetlerinin birçok ile örnek teşkil edecek boyutlarda verildiğini ifade eden Fatih Doğan, 4 hizmet binasında Sağlık Bakanlığının öngördüğü personel sayısı ile hizmetlere aralıksız devam edildiğini aktardı.

Fatih Doğan, çok modern olarak tasarlanan 400 yataklı hastanesine taşınma işleminin sürdüğünü belirterek, “Yeni binamızda eklerimizden başlanarak taşınma işlemlerine geçilmiş ve taşınma sırasında hasta ve hasta yakınlarının hiçbir konuda mağduriyet yaşamamaları adına tıbbi cihaz, ilaç, yataklı servis hizmetleri, poliklinik hizmetleri, acil müdahale hizmetleri, temizlik hizmetleri, yemek hizmetleri, danışma ve yönlendirme hizmetleri, güvenlik hizmetleri, otopark hizmetleri ve daha birçok alanda gerekli tüm düzenlemeler yapılmış ve taşınma süreci ile ilgili hiçbir sorun yaşanmamıştır. Yeni hizmet binamızın da hizmete girmesi ile birlikte halkımıza güvenli, temiz, rahat ve huzurlu bir ortamda sağlığın tüm gereklerini yerine getirerek en kaliteli hizmeti tüm çalışanlarımızla birlikte sunmayı görev bilerek yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca taşınma sürecinde hastanemize başvuran hasta ve hasta yakınlarının da güler yüzleri ve aldıkları sağlık hizmetlerinden dolayı memnuniyeti bizleri daha güzel hizmetler verme yolunda motive etmiştir.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Merkez hastane, 3 ek bina ve sahra olmak üzere 5 ayrı hastane ile daha önceki dönemde hizmet vererek çalışılmaktaydı. Personel kaynaklarının sınırlı olması, çok merkezli çalışma düzeni ve hizmetin 24 saat aralıksız devam etmesi, sunulan sağlık hizmetinin kalitesinde azalmaya neden olmaktaydı. İlimizde Bakanlığın planladığı 400 yataklı hastanenin tamamlanması ile beraber tüm branşların yer aldığı bir sağlık kompleksi oluşturuldu. Mevcut hastanelerin yeni hastaneye taşınma sürecinde sağlık hizmet birimlerinin düzeninin değişmesi ile beraber verilen sağlık hizmeti her gün daha iyi hale gelmektedir. Mevcut hastanenin mimari yapısı ve hastanenin yaklaşık 84 bin m2 kapalı alanı nedeniyle hastalarımızın ve personelin bir taşınma süreci geçirdiğini biliyoruz. Ancak verilen sağlık hizmetleri her gün daha iyi hale gelmektedir.

Taşınma süreci henüz devam ederken, şu anda 400 yataklı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tam teşekküllü 17 adet ameliyathane 45 en üst (3. seviye) düzey yoğun bakım yatağı, 15 tane (2. seviye) ara yoğun bakım yatağı, 6 adet KVC yoğun bakım yatağı, yanık ünitesi, yara bakım ünitesi, diyaliz ünitesi, palyatif bakım ünitesi gibi özellikli birimler hizmete başlamıştır. Ayrıca daha önce tek anjiyo ünitesi kalp rahatsızlığı olan hastalar için 2’ye çıkarıldı. Yeni anjiyo ünitesi ile beraber radyoloji biriminde anjiyoyu kullanmaya başlayacaktır. Yapılan değerlendirmelerde denk hastanelere göre düşük hasta sevk oranı, hasta memnuniyet anketleri, verilen sağlık hizmetini ve kalitesinin iyi olduğu ve her gün daha iyiye gittiğini göstermektedir. Hastanemizde hizmet veren bazı branş dallarında hekim sayıları yetersiz olmakla beraber personelin ve hekimlerin fedakarca çalışmaları hizmette devamlılığı sağlamaktadır. Radyoloji ünitesinde hekim sayısı yetersiz olmakla beraber normal ultrason randevu süresi 20-30 gün arasına kadar düşürülmüştür. 15 Haziran2015 tarihinden itibaren Acil Servisimizin de hizmet vermeye başlaması ile beraber 400 yataklı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm alanları ile tam kapasite hizmet vermeye başlayacaktır. Hastanemizde hastalarımızın birden çok polikliniğe başvurarak zaman ve maddi kayıp olmasından dolayı yapılan çalışmalar ile poliklinik danışmanlık hizmeti kurulmuş olup, örnek çalışma olarak bakanlık karnelerinde değerlendirmeye alınmışlar.

Hastalarımızın doğru hekimden en iyi sağlık hizmetini almaları için yapılan projeler uygulamaya konmuş ve ülkemizdeki diğer hastaneler bunları örnek uygulama olarak değerlendirip uygulanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin kendi içinde gelişmelere açık, sürekli yenilenen ve gelişen bir hizmet birimi olup en iyinin sürekli olarak değiştiği bir hizmet alanıdır. Bizler de bu durumun bilincinde olarak hastalarımıza her gün daha iyisini sunmak için durmadan çalışmaktayız. Hastalarımızın, vatandaşlarımızın ve kendi dinamiklerimizin önerilerini değerlendirerek verebilecek en iyi sağlık hizmeti için tüm olanakları kullanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA