Güneydoğu'nun 'Boğaz Köprüsü' Feribotcuları Turizme Yönlendirdi

GüneydoğŸu'nun "BoğŸaz Köprüsü" olarak nitelendirilen 610 metre uzunluğŸundaki Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla atıl duruma düşŸen feribotların sahipleri, doğŸacak turizm fırsatından yararlanmak istiyor.

Adıyaman'ın Gerger ilçesi ile şžanlıurfa'yı birbirine bağŸlayan Nissibi Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla yöredeki feribot taşŸımacılığŸı da sona erdi. Bölgede iki yaka arasındaki geçişŸlerini 25 yıldır feribotlarla yapan vatandaşŸlar, köprünün hizmete girmesi üzerine hem daha kısa sürede hem de daha az maliyetle geçişŸ sağŸlamaya başŸladı.

Köprünün kullanılmaya başŸlamasıyla atıl duruma düşŸen feribotların sahipleri ise geçimlerini turistik turlar düzenleyerek sağŸlamaya hazırlanıyor.

Feribot işŸletmecisi Musa Yılmaz (66), yaklaşŸık 25 yıldır taşŸımacılık yapan ve günlük ortalama 100 araç geçişŸi sağŸlayan iki feribotun atıl duruma geldiğŸini söyledi. Yıllardır hiç kaza yaşŸamadan yolcu ve araç geçişŸini sağŸladıklarını belirten Yılmaz, "Bölgede 25 yıl boyunca 10 ortaklı iki feribotla 200 kişŸi geçimini sağŸladı" dedi.

Köprünün yapılmasını bölge halkı için "büyük bir nimet" olarak değŸerlendiren Yılmaz, kendilerinin de köprünün yapılmasını memnuniyetle karşŸıladıklarını dile getirdi.

Bölgedeki insanların yıllardır iki yaka arasındaki geçişŸleri feribotla sağŸladığŸını anlatan Yılmaz, şŸunları kaydetti:

"LJocukluğŸumuzda 'kelek' adı verilen ilkel sallarla karşŸıya geçilirdi. 25 yıldan beri benim de içinde bulunduğŸum 10 ortaklı iki feribotla ulaşŸımı sağŸlıyorduk. Günde ortalama 100 araç ve onlarca yayayı iki yaka arasında taşŸıyorduk. Köprünün açılmasıyla iki feribot da atıl duruma düşŸtü. Bu köprü bölgede yaşŸayan insanların hayaliydi ve nihayet o günler geldi. İşŸletmecilik açısından kayıp yaşŸayabiliriz ama önemli olan vatandaşŸın sağŸlıklı ve kolay ulaşŸımı."

- Adıyaman'dan şžanlıurfa'ya turistik gezi planı

Yılmaz, atıl durumda kalan iki feribotun modernize edilerek turizmde kullanılabileceğŸini ifade etti.

Bu konuda Adıyaman ValiliğŸi ve Gerger KaymakamlığŸına müracaat ettiklerini belirten Yılmaz, "Artık turistlere yöneleceğŸiz. Adıyaman ve şžanlıurfa'daki turistlere görsel zenginliklerle dolu bir yolculuk vadediyoruz. Bu konuda tek isteğŸimiz, bunun altyapısının oluşŸturulması, turistlerin yönlendirilmesi ve iyi bir tanıtım. şžayet bu tanıtım gerçekleşŸirse ulaşŸım konusunda bizler hazırız. Turistler, Gerger, LJünküşŸ ve Adıyaman arasında onlarca tarihi mekan ve Nemrut DağŸı'nı görme fırsatı bulacak" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA