Ortaköy'de 'Bir Devrin Başlangıcı; Fatih, Fetih Ve Yeni Bir Medeniyet' Konferansı

Ortaköy ilçesinde "Bir Devrin Başlangıcı; Fatih, Fetih ve Yeni Bir Medeniyet" konulu konferans düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ortaköy İmam Hatip Ortaokulu ve Ensar Vakfı Çorum Şubesi tarafından organize edilen konferans, Ortaköy Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Zekeriya Işık, dünyada bir çok şehrin fethedildiğini ancak hiçbirinin İstanbul'un fethi kadar konuşulmadığını vurgulayarak, "İstanbul 25-30 defa kuşatıldı, fakat fetih edilemedi. Sadece 19 yaşındaki delikanlıya nasip oldu. İşte bunun için onu tanımak gerekiyor. Peygamber Efendimizin hadisine nail olmak isteyen bir çok komutan İstanbul'u almak için çok defa İstanbul'u kuşatmış fakat fetih etmek Fatih Sultan Mehmet'e nasip olmuştur" diye konuştu.

İstanbul'un yeni çağ ve yakın çağ vizyonu taşıyan bir şehir olmasının yanı sıra dinleri ,dilleri, kültürleri farklı insanları bağrında barındıran çağdaş bir kent olduğunu ifade eden Işık, "Bu bakımdan Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimizi de geri gönderemeyiz. Çünkü bizim ecdadımızın kemikleri sızlar" dedi.

Konferansın sonunda Kaymakam Kenan Aktaş, Işık'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA