Edirne'de Doktorlar Op. Dr. Kamil Furtun İçin İş Bıraktı
Edirne’de görev yapan doktorlar, Samsun’da öldürülen Op.Dr. Kamil Furtun için iş bıraktı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Samsun’da görevi başında şehit olan Op.Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet dilerken, Edirne Kamu Hastaneleri Genel Sekteri Uzm. Dr. Emrah Erten ise saldırıyı kınadığını ifade ederek, bunun toplumsal, kronik ve bilinçli yapılmış bir şey olmadığını düşünmek istediklerini kaydetti.
Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter de Furtun’un vefakar hizmetlerinden sonra böyle bir tablonun herkesi üzdüğünü dile getirerek, hastaların hayatını kurtarmak için sarf ettikleri çabanın ardından böyle bir muameleyle karşılaşmış olmalarının kendilerini kahrettiklerini ettiklerini söyledi.
Tabipler Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da "Sağlık çalışanlarına kıymayın" diyerek üzüntülerini dile getirdi.
Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından toplandıkları Devlet Hastanesi önünden Saraçlar Caddesi’ne protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Eylem, postane önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından sona erdi.
