Siirtli Öğrenciler, Hasankeyf Ve Mardin'i Gezdi

Genç Umutlar Gençlik Merkezi, Siirt Üniversitesi öğrencileri için Hasankeyf ve Mardin'e kültür gezisi düzenledi.

Siirtli Öğrenciler, Hasankeyf Ve Mardin'i Gezdi
İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesinin Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde hazırladığı Genç Umutlar Gençlik Merkezi Projesi kapsamında Siirt Üniversitesi'nde öğrenim gören kız ve erkek öğrenciler, Batman'ın Hasankeyf İlçesi ve Mardin'i gezdi.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Cemalettin İlhan, ilim Yayma Cemiyeti Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve cemiyete bağlı kız evlerinde kalan gençlerin, kendi kültürlerini ve tarihi güzellikleri yerinde görerek, manevi atmosferi yaşamaları ve kaynaşmalarını sağlamak, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini göstermek amacıyla Hasankeyf ve Mardin'e rehber eşliğinde kültür gezisi düzenlediklerini söyledi.

İlhan, "İlimizde gençlerin ve özellikle üniversite öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, spor, kültür ve sanatla uğraşırken milli ve manevi bilince kavuşacakları alan ve imkanlar yok denecek kadar az olması gençleri olumsuz ve uygunsuz nitelendirilebilecek ortamlara sürüklemektedir. Bu nedenle ilimizdeki gençlerinin bu ihtiyaçlarını giderebilecekleri nezih ortamların oluşturulması ihtiyacı doğmuştur" dedi.

Hasankeyf'te Yolgeçen Hanı, Hasankeyf mağaraları, köprüler, camiiler ve kaleler gezen öğrenciler, hatıra fotoğraf çektirdi.

Öğrenciler, Hasankeyf'ten sonra verimli Mezopotamya Ovası'na nazır ve kültürlerin uğrak yeri Mardin'i gezdi.

Kaynak: AA