''Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi''Projesi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet İhsan Karaman, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi projesinin milli bir çalışma olduğunu belirterek, "7'den 77'ye Türkiye'nin her yerinde bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak istedik'' dedi.

İstanbul'daki üniversitelerin Yeşilay kulüpleri arasından akranlarına bağımlılıkla mücadele eğitimini ilk aktaran öğrenciler olan Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi Yeşilay Kulübü üyeleri, üniversitenin Topkapı yerleşkesinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Törende konuşan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Karaman, başlattıkları eğitim çalışmasının dalga dalga büyüyerek diğer üniversitelere de yayılacağına inandığını söyledi.

FSM Vakıf Üniversitesi öğrencilerinin projeye gönülden sahip çıktığını anlatan Karaman, ''Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi projesi, çok milli bir çalışmadır. 7'den 77'ye Türkiye'nin her yerinde bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak istedik. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 milyon öğrenciye ulaşmak amacıyla hazırlandı. Beş ayrı modülde çok kapsamlı bir program düzenlendi. Türkiye'deki eğitim yetkililerinin arkasında olduğu bir proje. Bağımlılıkla mücadele eğitimi alan diğer üniversitelerden de başarılı olmalarını beklerdik ama FSM Vakıf Üniversitesi öğrencileri, hep bir adım öndeydi. Diğer üniversitelere hep sizleri örnek gösterdim'' diye konuştu.

Karaman, öğrencileri ''Yeşilaycılığınız ömür boyu sürsün'' diyerek tebrik etti.

- Duman: "Biz birinci olmamalıydık diye düşünüyorum"

FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ise Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin son yıllarda çok etkili bir kurum haline geldiğini dile getirerek, ''Türkiye'deki çalışmalarının yanı sıra uluslararası bir kurum haline geldi. Osmanlı-Türk hinterlandında, uluslararası alanda teşkilatlandı. Bu gayretlerini tebrik ediyorum'' dedi.

Şu anda hem sevinç hem de üzüntü yaşadığını belirten Duman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Üniversitemizin Yeşilay kulübündeki 5 öğrencimiz, Yeşilay'da bağımlılıkla mücadele eğitimi aldıktan sonra, bu bilgileri okullarındaki bin akranına en kısa sürede aktararak ödül almaya hak kazandılar. Bu beni sevindirdi ve gururlandırdı ama biz yeni bir üniversiteyiz. İstanbul'da çok eski, 150 bin öğrencisi bulunan üniversiteler var. Bağımlılık sorunuyla boğuşan üniversiteler var. Bu üniversiteler, bu soruna daha sıkı sarılsaydı keşke. Biz birinci olmamalıydık diye düşünüyorum.''

Yeşilay Kulübü öğrencilerinden Merve Karaburun ise Yeşilay'da sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele ile sağlıklı yaşam eğitimi aldıklarını, bu eğitimlerini okuldaki akranlarına aktardıklarını anlattı. ''Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi'' projesinin farkındalık oluşturmayı amaçladığını, aynı zamanda bir önleme projesi olduğunu hatırlatan Karaburun, ödül almaya hak kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Duman, Karaman ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz'a plaket verdi. FSM Vakıf Üniversitesi Yeşilay Kulübü öğrencilerine de ödülleri verildi.

- Öğrenciler akranlarını eğitti

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından İstanbul'daki üniversitelerde Yeşilay kulüplerini kurmak, mevcut olanları canlandırmak ve Yeşilay kulüpleri öğrencilerine bağımlılıkla ilgili eğitim vermek amacıyla ''Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi'' projesi hayata geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında, bağımlılıkla mücadele eğitimi alan üniversitelerin Yeşilay Kulübü öğrencilerinin, okullarındaki bin akranına bu eğitimi aktarması hedeflendi.

Proje kapsamında, 2 ay önce sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığıyla mücadele ve sağlıklı yaşam eğitimi alan FSM Vakıf Üniversitesi Yeşilay Kulübü öğrencileri, okuldaki bin akranına bu eğitimleri aktardı.

Kaynak: AA