Eskipazar Belediye Başkanı Baş'tan Vergili'ye Cevap

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergi’linin kendi hakkında yaptığı açıklamalara cevap vererek, “Benim tırsacağımı düşünüyor iseniz ben tırsacak adam değilim. Benim lügatımda ahlaksız ifadeler yoktur.” dedi.

Eskipazar Belediye Başkanı Baş'tan Vergili'ye Cevap
“SÖZLERİNİ DÜZELTMEK VE YENİ BİR AÇIKLAMA YAPMAK İÇİN FIRSAT VERİYORUM”

Kendisinin hastanede tedavide olduğu sırada Eskipazar ilçesinde siyasi parti bürosunun açılışında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kendisi ilgili bir takım sözler sarf ettiğini kaydeden Başkan Baş, “ Bizzat şahsımı da gündeme getirerek Akkaya’nın yalan olduğunu, yalan söylüyor, yalancı ifadesini kullanarak birde termal su 26 derece 30 derece desin bunların hepsine inanalım demiş. Bu kadar basit bir cümle olamaz. Su 30 derece olunca söylediklerimizin hepsi gerçek mi olacak. Tamamen siyasi manipülasyon bir cümle. Rafet beyin kardeşi benim gençlik yıllarımdan milli Türk talebe birliğinden arkadaşım çokta severim. Anadolu insanıyız biz. Dostluğumuz doyumluk değildir biz hatır sayan insanlarız. Aday tanıtım toplantısında dedim ki Rafet bey benim arkadaşımın abisidir, benimde abimdir. Rafet beye sözlerini düzeltmek ve yeni bir açıklama yapmak için fırsat veriyorum. Hürmeten söz söylemeyeceğim eğer değilse ben İmanlardan kör ağanın torunuyum paçası bozarım dedim. Benim dedem pehlivandır Çanakkale şühedasıdır. Benim lügatımda ahlaksız ifadeler yoktur. Biz ata sporu ve pehlivanlık deyimiyle alakalı bir cümle kurduk. Yani onu yenerim söylediklerinin yalan olduğunu anlatırım ispat ederim başı öne eğilir anlamında söylediğim bir cümle. Hangi akla hizmetse ahlaki olmayan benimde kullanmadığım kültürüme uymayan “Faça bozma” bu benim kültürüm değil. Ben bundan rahatsızlık duydum. Rafet Beyi aradım şoförü çıktı müsait değildi galiba. Bir müddet sonra kendisi aradı beni. Ben hep abi demişimdir hürmette kusur etmemişimdir. Siyaseten ayrı partilerde olabiliriz. Bize hürmet yakışır insanlık yakışır seçim sarhoşluğuna kapılmamak lazım. Dedim ki Rafet Bey benim söylediğim sözün anlamı şu ben şunu söyledim benim façayla işim yok ben paçadan bahsettim. Yine bunu ahlaksız bir cümle olarak söylemedim bunu bu hale nasıl getirebildiniz ve siz buna nasıl alet oldunuz. Basına düşünce bende kızdım gücendim bende bunları söyledim dedi” dedi.

“NEYE İNANACAKSANIZ BUYURUN”

Rafet Vergili ile telefonda yaptığı konuşmayı da aktaran Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, “ Kendisine, ‘Ben İmanlardan Körağagil sülalesindenim. Benim dedem Çanakkale şühedasındandır. Dedemin gözlerinin görmediğinden dolayı unvanımızı oradan almaktayız. Dedem yiğit bir pehlivandır. Biz ata sporu ahlak ve maneviyat dolu bir yapıyla yetiştik’ dedim. Ne yapmam lazım peki Dursun bey dedi.

Herkes kendine yakışanı yapar sizin ne yapacağınıza ben karar veremem dedim. Ama ben ne yapacağımı biliyorum. Bazı internet sitelerinde hakikaten ağza alınmayacak bizim insanımıza yakışmayacak ifadeler var. Yazılan yazıların cevabını edep dairesinde vermeye çalıştım. Akkaya’nın suyunun 26 derece olduğunu sen söyledin bana diyor. Ben Eskipazar Belediye Başkanı olarak Jeotermal Kaynaklı Belediye Birliğinin başkanlık divanı üyesiyim meclis katibiyim. Bu işle ilgili 2010 yılından bu yana uğraşan koşturan bir insanım. Suyumun 37 derece olduğunu İl Özel idaresinin verdiği ruhsatta yazı olduğunu bilen uygulayan elinde olan benim. 37 Derece özel idaresinin verdiği ruhsattır. Biz bununla yetinmedik yeni bir ölçüm yaptırdık iller bankasının raporunda bizim suyumuzun sıcaklığı sayın Rafet Vergili 26 derece değil 30 derece de değil 40 derecedir. Bu su yüzyıllardır akıp, bakan zihniyet de sizin gibiydi aynı. Bundan bir şey olmaz diyordu biz gemileri yaktık koşuşturuyoruz. Allahın izniyle bu yatırım gerçekleşecek ve hep beraber sevineceğiz, ben sizin üzülmenizi de istemem. Çünkü bu memlekete yapılan yatırımın hepimiz tarafından kucaklanacağını düşünüyorum. Siz inanlım dediniz 30’da değil 40 derece söylüyorum. Neye inanacaksanız buyurun. Ayrıca bu yatırım gerçekleşecek. Ben açıkça 55 yaşındayım 39 yıldır siyasetin içindeyim ama edepli siyasetin içindeyim ben belden aşağı hiç vurmadım o lisanlar benim lisanım asla olamaz. Ben adamlıklı insanlıklı olmaktan yanayım. Telefonda da söyledim kendisine her şey biter bu günler geçer insanlık asla bitmez. Bu memlekette siyaset yapmaya devam edeceğiz. Akkaya projesi, Akkaya termal tesisleri ben orayı termal olarak değerlendiremezsem siyaseti bırakıyorum, milletin yüzüne bir daha bakmayacağım. Sayın Rafet Bey sizin yiğitliğinizi görelim. Alın 30 desinler demiştiniz ben 40 diyorum belgeleriyle ispatlıyorum. Hadi şimdi siz bir söz söyleyin buyurun” diye konuştu.

“KAPATTIĞINIZ FABRİKA İÇİN BİZ YALAN DEDİK Mİ”

Başkan Baş, “Ben sizin projelerinizle ilgili hiç konuşmadım. Kurşunludaki mangan zenginleştirme fabrikasını açtınız kapattınız. O Seçimde de Eskipazar dahil yüzlerce insana söz verdiğiniz. Ben hiçbir seçimde liste düzenleyip te kimseye iş sözü vaadinde bulunmadım. Bizim seçimimizi etkileyeceğinizi düşünerek yüzlerce insana söz verdiniz. Şimdi ben diyor muyum ki kapattığınız fabrika için mangan zenginleştirme fabrikası bir yalan. Ben Akkayayı ihale ettim sizde buraya bir ümitle gittiniz ticaret adamısınız. Ya iyi hesaplayamadınız ya bu işi tam bilmiyorsunuz yada öngörmediğiniz sebepler çıktı geri döndünüz ben onu bilemem. Buradaki insanlar nerede şimdi işsiz yalansa bu yalan dedim mi? İyi niyetle başladınız sonucu olumsuz çıktı olabilir. Biz Akkayayı ihale ettik ihale ettiğimiz firmada iş neticede devam ediyor. Biz kızı oğlana nikahladık çocuklarının olmasını bekliyoruz. Rabbim vermezse çocuğu olmayana bir şey diyor muyuz? Allahın izniyle bu proje çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Ben Rafet Beyi dostluğumuzun ve Anadolu delikanlısı olmanın çizgisinde hareket etmeye davet ediyorum. Bizim ne edebimizde nede insanlığımızda kusur yoktur. Kimseyi de bel altı suçlamayız bel altı vurmayız. Her şey biter insanlık kalır. Ancak ben kendisine şunu da söyledim. Böyle ahlaksız beyanlarda bulunduğumu bir şekilde yazdırıp çizdirirken benim tırsacağımı düşünüyor iseniz ben tırsacak adam değilim. Çünkü Ben ağzımdan çıkan sözü biliyorum. İşte ahlaksa ahlak sözse söz dürüstlükse dürüstlük” ifadesine yer verdi.

“BEN EL ETEK ÖPEREK MAKAM, MEVKİ, KOLTUK KORUMA ADAMI DEĞİLİM”

Vergili’nin ‘Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin beyin elini neden öptün diye’ de söylemiş diyen Baş, “ Mehmet Ali bey açıklamış. Demiş ki Dursun bu dönem aday değildi hastaydı çünkü rahatsızım dedi bu dönem aday olmayacağım dedi.

Ama biz ona ısrar ettik bizzat ben ısrar ettim başarılı bir belediye başkanısın ciddi projeler var ve bu projelerin peşinde koşacak kişi sensin bir dönem daha bu işin kahrını sen çekeceksin hizmet edeceksin diye bende başım gözüm üstüne dedim. Açıklamış basına kahvaltılı toplantıda. Peki bunu neden açıklamıyorsunuz. Ayıp değil mi insan biraz ciddi olur mert olur. Ben el etek öperek makam, mevki, koltuk koruma adamı değilim olmadım, olmayacağım. Ancak Eskipazar’da elli yıldır yapılamayan hizmetleri seçim beyannamesine yürekli bir şekilde yazıp senin her seçimde diline doladığın organize sanayiye kadar hepsini gerçekleştirmek üzere yazan yiğit benim. Bu projeleri işte o elini öptüğüm milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Ben gelmeden öncede Eskipazar vardı. Ben ve arkadaşlarım, siyasi ekibimle, ak parti iktidarıyla beraber Eskipazar bambaşka bir Eskipazar elli yıldır yüzyıldır beklediği tüm projelere kavuşan yediden yetmişe herkesin mutlu olduğu bir Eskipazar haline geldi. Ortak bir sohbetimizde siz değimliydiniz bak Dursun Eskipazar’a geldi de Eskipazar’ın elini ayağını düzeltti diyen. Nasıl oluyor bu seçim sarhoşluğu ben düzgün gitmekten dürüst olmaktan yanayım ahlaklı olmaktan yanayım. Biz Ak partiyiz ak ve beyaz sayfa ile siyaset yapan siyasetçileriz. Bizim belden aşağıyla ahlaksız ifadelerle hiçbir işimiz olamaz. Biz Çanakkale şühedasının inancının torunlarıyız. Benim dedem Çanakkaleye giderken samanlıkta saklanan insanlarda vardı. Rafet bey beyanlarını bundan sonra gerçekçi ifadelerle söylesin. Diyorsa inkar gelsin. Sende bana yalancı de diyor. Abi nasıl söylerim ben sana bunu dedim. Herkes kendine yakışanı yapar. Yalancı diyemem ama yalan beyanda bulundun bu yalan. Belgeleriyle ispat ediyorum. Yalan söyledin. Halkımızın takdirine bırakıyorum. Rafet abime hürmet ediyorum. Partim bana fırsat verirse, görev verirse yine ata sporumuzla paça kazıkla Karabük’e geleceğim Allah izin verirse. O koltuğu ak partili bir belediye başkanı dolduracak ve bende Karabük’e talip olacağım Rafet Bey” diye kaydetti.

Kaynak: İHA