Ünüvar'dan Kuvayi Milliyecilere Ziyaret

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ecdadın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Ünüvar'dan Kuvayi Milliyecilere Ziyaret
Ünüvar, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, ülkenin her karış toprağında Kuvayı Milliyecilerin büyük emeği olduğunu belirtti.

Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ünüvar, "Ecdadımızın bize binbir zahmetle, kanını, canını dökerek bıraktığı bu topraklara sahip çıkmak gibi bir sorumluluğumuz ve görevimiz var. Biz ecdadın bize bıraktığı toprakları daha ileriye götürmek durumundayız. Bu ülkeyi ilerletmek, kalkındırmak durumundayız" dedi.

Derneğin genel merkezinin Adana’da bulunmasının hiç de şaşırtıcı olmadığını belirten Ünüvar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’yla ilgili kalbine düşen düşünceleri ilk Adana’da ifade eder. Daha sonra buradan başlayan dalga, bütün yurda yayıldı ve o ilk düşünce bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nda vatanını, ülkesini kurtarmasıyla sonuçlandı. Tabi bu ülkenin her karış toprağında Kuvayı Milliyeci büyüklerimizin gerçekten büyük emeği var, onlara minnet borçluyuz. Onlar bize bu toprakları bırakmak için canını, malını harcadılar. Onlar vatan için, din için, namus için millet için, bayrak için, ezan için durmadan çalıştılar, mücadele ettiler. Bir kısmı şehit oldu, bir kısmı gazi oldu. O yüzden onlara şükran borçluyuz" diye konuştu.

Topla tüfekle kurtarılan ülkenin, sadece topla tüfekle korunamayacağını vurgulayan Ünüvar, şunları söyledi:

"İlave birşeyler yapmamız lazım. Bu ülkenin güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekiyor. Ordunun daha modern techizata sahip olması gerekiyor. Ve ordumuzun, ülkemizin kendi askeri malzemelerini üretmesi gerekiyor. Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği’nde bulunduğumun farkında olarak ifade ediyorum ki; son 13 yıl içerisinde biz kendi Atak helikopterini yapan, kendi savaş gemisini yapan, kendi insansız hava aracını yapabilen, kendi savaş uçağıyla ilgilli ciddi adımlar atabilen, savaş uçaklarının bakımını yapabilen bir ülke konumundayız. Bununla ne kadar övünsek, onur duysak azdır. Bunları şunun için söylüyorum. Geçmişte, 2003-2004 yıllarında henüz Türkiye insansız hava aracını üretemezken biz malesef başka ülkelerin ürettiği insansız hava araçları ile, bizim ülkemize askerlerimize, güvenlik güçlerimize yönelik bir saldırı olup olmayacağını, ancak onların insansız hava araçlarından aldığımız görüntülere bakarak tayin edebiliyorduk. Ama hamdolsun bugün Türkiye dünyada insansız hava aracı üretebilen 3 ülkeden birisi. Bu ne kadar onur verici bir durumdur. Bu ne kadar gurur verici bir durumdur. Sınır güvenliğimiz eskisine göre çok daha muhkem bir şekilde korunuyor."

Ülkeyi bilimde, teknolojide, sağlıkta, sanatta her alanda geliştirerek, ecdadın bıraktığı toprakları dünyanın en ileri ülkeleri arasına sokmak için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Ekonomimiz güçlü olsun istiyoruz. Ülkemizin içinde ve dışında yaşayan vatandaşlarımız güçlü olsun, onurlu olsun ve o onurla yaşasın istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Yani esasında Kuvayı Milliye Derneği ne için çalışıyorsa, biz de onun için çalışıyoruz. Kuvayı Milliye Derneği bu ülkenin, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olması için gayret ediyor, biz de emin olunuz onun için gayret ediyoruz. Bütün gayretlerimiz, bütün çabalarımız bu doğrultudadır" dedi.

"Allah bu ülkeye bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın" diyen Ünüvar, "Allah’tan Kuvayı Milliye ruhunun bu ülkede hiç azalmamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Bundan sonra da bu ilişkilerimizin daha sıkı, daha ileriye dönük devam etmesini diliyorum" dedi.

Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Ünüvar’a, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş da eşlik etti.
Kaynak: İHA