CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bu seçim kampanyasında bir farklılık yaşandığını belirterek, "Eskiden gündemi iktidar partisi belirler, diğer siyasi partiler onu takip ederlerdi. Şimdi bunun tam tersi bir durum söz konusudur. AKP bizim peşimizden geliyor" ifadelerini kullandı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Hamzaçebi, İstanbul 1. bölge seçim çalışmaları kapmasında Beykoz'da esnafı ziyaret etti.

Hamzaçebi, ilçe örgütüyle yaptığı ziyarette esnaf ve vatandaşlarla görüşerek, sorunlarını dinledi, partisinin seçim bildirgesini anlattı.

Burada konuşan Hamzaçebi, AK Parti'nin iktidar çoğunluğunu kaybettiğini savunarak, "Türkiye'nin haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, işsizliğe mahkum olmadığını" aktardı.

Genel seçimlerle alakalı CHP'nin seçim bildirgesinin ardından bir anket yapılmadığını vurgulayan Hamzaçebi, "Kamuoyuna, basına yansıyan anketler, bildirgemiz açıklanmadan önceki verileri içermektedir. Seçim bildirgemizin açıklanmasından sonra ise anket yapılmamıştır. Biz bildirgemizden sonra CHP'ye ilginin büyük oranda arttığını çok rahatlıkla gözlemliyoruz. Her gün gezdiğimiz, gördüğümüz yerlerde bu tespiti yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Akif Hamzaçebi, CHP'nin halkın gerçek partisi olarak kayıtsız şartsız iktidara yürüdüğünü kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

"İstikrar giderek azalıyor. Bu gidişatı, bu kaderi değiştirmek için klasik 'istikrar sürsün' söylemi artık karşılık bulmamakta, vatandaşlarımız bu açık aldatmacaya artık prim vermemektedir. Bu söylemle düşüşü durduramazsınız, önleyemezsiniz. Zaten de istikrar 2008'dan beri yok olmuştur. Ekonomi yeterince büyüyemez olmuş, işsizlik daha da artmış, devletin gelirleri azalmıştır. Bunun faturası da artık yoksulluk olarak topluma yansımaktadır. Özlemi duyulan gerçek istikrarı, 7 Haziran'dan sonra kurulacak CHP iktidarı sağlayacaktır. Bu seçim kampanyasında bir farklılık yaşanıyor. Eskiden gündemi iktidar partisi belirler, diğer siyasi partiler onu takip ederlerdi. Şimdi bunun tam tersi bir durum söz konusudur. AKP bizim peşimizden geliyor. Somut projelerimize, ekonomik programımıza, vatandaşı rahatlatacak önerilerimize karşılık veremeyince her gün farklı sözcülerle bizi eleştiriyorlar. Sağ olsunlar, bununla da bizim reklamımızı yapmış oluyorlar."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin iktidardan gitmemek için dine sarıldığını ama bunun iktidardan gidişlerini durdurmaya yetmeyeceğini savundu.

Vatandaşların taleplerini de dinleyen Hamzaçebi, yerel sorunlarla da yakından ilgilendiklerini ve Beykoz'da 2B sorunlarını çözümüne büyük önem verdiklerini kaydetti.

Beykoz'da yaşanan arazi sorununu yakından takip ettiklerini belirten Hamzaçebi, "Beykoz'un 2B sorunları konusundaki düzenlemelere büyük katkı verdik. Ancak halen devam eden sorunlar var. Mülkiyet sorunu var, bedel sorunu var, taksitlendirme sorunu var. Tapusunu alamayan binlerce vatandaşımız bulunuyor. Mülkiyet açısından en problemli ilçedir. Beykoz'u çözen Türkiye genelindeki mülkiyet sorunu da çözer diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA